
Jij en je moeder staan in de keuken en ineens valt ze. Je wil haar opvangen maar ziet direct dat het helemaal mis is. Je rent naar de telefoon, belt 1-1-2 en nu heb je slechts één optie: zo snel mogelijk reanimeren. Maar wat nou als je niet meer weet wat je moet doen en verstijft?
Waarom is het zo belangrijk dat jij je kennis up-to-date houdt?
Gelukkig hoef je niet dagelijks je reanimatiekennis in te zetten, maar het is van belang om je kennis en vaardigheden op peil te houden. De eerste zes minuten zijn cruciaal bij een hartstilstand. Op je werk, thuis of op school; overal kan je te maken krijgen met een hart- of ademhalingsstilstand. Het verlenen van reanimatie verhoogt de overlevingskans van een slachtoffer. Onder deskundige begeleiding oefen je de belangrijkste vaardigheden van reanimeren.
Voorwaarde voor deelname:
Een reanimatie-certificaat, dat nog geldig is op de cursusdatum.
Wat behandelen we in de reanimatie-herhalingscursus?
Tijdens de reanimatie herhalingscursus zorgen wij ervoor dat jij de basisprincipes van reanimeren opfrist.
De klassikale vaardigheden in de praktijk die je oefent op een reanimatiepop zijn onder begeleiding van een deskundig instructeur die gecertificeerd is door de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR).
Hoe sluit ik een reanimatiecursus af?
De opleiding en herhaling sluit je af met een assessment. Hierin kijken wij of je in staat bent om op adequate wijze het geleerde in praktijk te brengen.
Na de reanimatie herhalingscursus ben jij weer in staat om:
- De toestand van een slachtoffer te beoordelen;
- Een slachtoffer te reanimeren en de juiste vervolgstappen uit te voeren;
- Starten met reanimeren en een AED gebruiken.
Cursuslocatie(s) mogelijkheden:
- AREHBO veiligheidstrainingen, Keesomstraat 19 in Ede;
- Op eigen locatie (bij minimaal 6 personen wordt de Reanimatiecursus op iedere gewenste locatie in het land gegeven. Neem contact op voor de mogelijkheden.)
- Herhaal je reanimatievaardigheden in 2 uur per jaar
- Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen
- Maak het verschil tijdens kritische momenten
Bekijk hier ons cursusaanbod
- 10-10-2023
- 19:00 tot 21:00
- 9 beschikbaar
- Ede
- 12-12-2023
- 19:00 tot 21:00
- 11 beschikbaar
- Ede
- 26-03-2024
- 19:00 tot 21:00
- 12 beschikbaar
- Ede
Veel gestelde vragen
Een reanimatiecertificaat is twee jaar geldig. Je bent daarom verplicht jaarlijks een herhalingscursus reanimatie te volgen zodat jij als certificaathouder competent blijft en levens redt.
Er zijn zorgverzekeraars die een vergoeding geven voor een reanimatiecursus. Lees hier aanvullende informatie.
Je kan letselschade oplopen het verlenen van EHBO. Je eigen verzekering dekt in veel gevallen letselschade en aansprakelijkheid bij schade aan anderen en hun bezittingen. Mocht je eigen verzekering geen dekking bieden, dan kun je gedurende geldigheid van dit certificaat aanspraak maken op de aansprakelijkheidsverzekering van het Nederlandse Rode Kruis.