Opleiding Ploegleider BHV bij AREHBO: Coördinatie en Leiderschap in Veiligheid

Ben je binnen jouw organisatie verantwoordelijk voor de coördinatie van BHV-ers bij ongevallen of incidenten? Dan is de Opleiding Ploegleider BHV van AREHBO de ideale stap om te zetten. Als ploegleider geef je direct leiding aan de BHV-ploeg en speel je een cruciale rol in veiligheidssituaties.

Waarom Opleiding Ploegleider BHV?

Om effectief te kunnen leiden, is gedegen kennis van procedures, maatregelen, taakomschrijvingen en hulpmiddelen essentieel. Met onze opleiding krijg je de benodigde expertise om als leider op te treden bij BHV-incidenten.

Toelatingseisen

Een geldig BHV-diploma is vereist om deel te nemen aan deze opleiding.

Wat omvat het programma?

Onze Opleiding Ploegleider richt zich op de praktische aspecten van coördinatie en leiderschap binnen BHV. Het programma omvat onder andere:

  • Het voorbereiden en oefenen van BHV-ploeginzetten.
  • Beoordeling van werkgebiedveiligheid.
  • Beheer en controle van BHV-ploegmiddelen.
  • Evaluatie en rapportage van inzetten en oefeningen.

Cursusduur en Examen

De opleiding beslaat 4 dagdelen (2 dagen) van 8:30 tot 16:00 uur. Het examen omvat zowel een theoriegedeelte met meerkeuzevragen als een praktijkexamen, waarin de vaardigheden van de cursist worden beoordeeld.

Versnelde Optie met E-learning

Wil je tijd besparen zonder concessies te doen aan kwaliteit? Kies dan voor onze versnelde optie. Met voorafgaande e-learning kun je de opleiding tot Ploegleider BHV verkorten tot 1 dag. Deze flexibele benadering stelt je in staat om de theoretische basis in je eigen tempo te leggen voordat je de praktijktraining volgt. Bij AREHBO bieden we opties die aansluiten bij jouw planning en leerstijl. Of je nu kiest voor de standaard cursusduur of de versnelde e-learning optie, je kunt erop vertrouwen dat je waardevolle leiderschapsvaardigheden ontwikkelt om te coördineren bij noodgevallen.

Ontdek onze Flexibele Opties voor Opleiding Ploegleider BHV

Bij AREHBO begrijpen we dat jouw behoeften uniek zijn. Daarom bespreken we graag de mogelijkheden die het beste aansluiten bij jouw situatie. Met onze uitgebreide landelijke dekking kun je onze opleiding volgen op diverse locaties, waaronder onze eigen faciliteit:

 • AREHBO veiligheidstrainingen op de Keesomstraat 19.

Voor groepen vanaf 8 personen bieden we daarnaast de flexibiliteit om de opleiding op jouw eigen locatie te verzorgen. Dit is een ideale oplossing om je team gezamenlijk te trainen en hun leiderschapsvaardigheden te versterken.

Ben jij klaar om je leiderschap naar een hoger niveau te tillen en een essentiële rol te vervullen in veiligheidsmanagement? Aarzel niet langer en schrijf je vandaag nog in voor onze Opleiding Ploegleider BHV. Leer hoe je met zelfvertrouwen kunt coördineren tijdens noodsituaties.

Opleiding ploegleider BHV Versterk je leiderschapsvaardigheden en coördineer met vertrouwen noodsituaties met onze opleiding Ploegleider BHV
€415,- Excl. btw p.p.
 • 2 daagse cursus
 • Het voorbereiden en het oefenen van een inzet van de BHV-ploeg.
 • Het beoordelen van de veiligheid van het werkgebied.
 • Het controleren en het beheren van de middelen die de BHV-ploeg gebruikt.
 • Het evalueren en rapporteren van de inzet en oefeningen.
Meer informatie Op eigen locatie