Veelgestelde vragenKeuren blusmiddelen

Waar lever ik mijn oude blussers in?

Oude blussers lever je in bij iedere REOB-gecertificeerde brandbeveiligingsorganisatie. Wij kunnen deze ook voor je verwijderen. De milieuwetgeving regelt de verwijdering en afvalverwerking. Je dient rekening te houden met kosten voor vervanging en verwijdering.

Wat kost een brandblusser controle?

Voor het keuren van de blusmiddelen, blusleiding en noodverlichting hanteren wij de volgende staffelprijs:

1-2 stuks – € 22,50 per eenheid
3-4 stuks – € 17,50 per eenheid
5-11 stuks – € 14,50 per eenheid
12-21 stuks – € 12,50 per eenheid
22-50 stuks – € 9,50 per eenheid
51-999 stuks – € 8,00 per eenheid

Waarop wordt de brandslanghaspel gekeurd?

De brandslanghaspel wordt gekeurd op verschillende aspecten, zoals de functionaliteit van de haak, de aansluitingen, de bediening en de druk van de watertoevoer. Ook wordt gekeken of de haarscheurtjes in de slang en de staat van de slang zelf in orde zijn. Als er afwijkingen worden geconstateerd, wordt er een rapport opgesteld en moeten deze worden verholpen voordat de brandslanghaspel weer gebruikt mag worden.

Hoe vaak moet de brandslanghaspel worden gekeurd?

De inspectie- en keuringsfrequentie van een brandslanghaspel is afhankelijk van de locatie waar deze is geïnstalleerd en de normen die gelden in dat land of regio. In Nederland is de inspectie- en keuringsfrequentie vastgelegd in de NEN 2443. Hierin staat dat een brandslanghaspel ten minste eenmaal per jaar moet worden gekeurd. Het is aan te raden om de keuring uit te laten voeren door een gecertificeerd bedrijf.

Waarom moet ik mijn brandblusser laten keuren?

Er zijn verschillende redenen waarom het belangrijk is om uw brandblusser te laten keuren. Hier zijn een paar belangrijke:

  1. Veiligheid: Een brandblusser moet in goede werkende staat zijn om brand te kunnen blussen wanneer het nodig is. Als een brandblusser niet goed werkt, kan dit leiden tot gevaarlijke situaties.
  2. Wetgeving: In Nederland is het verplicht om brandblussers te laten keuren volgens de wet. Dit is om te zorgen dat er voldoende bescherming is tegen brand.
  3. Verzekering: Sommige verzekeraars vereisen dat brandblussers regelmatig worden gecontroleerd en gekeurd als voorwaarde voor dekking.
  4. Preventief onderhoud: Een keuring helpt om eventuele problemen op te sporen voordat ze zich voordoen, waardoor de kans op storingen en ongevallen wordt verminderd.
Moet ik mijn brandblusser 1 x per jaar laten keuren?

Een poederblusser kan branden van elektrische apparaten, metaal, en andere materialen met een lage tot middelmatige hittegevoeligheid blussen. Het is echter niet geschikt voor het blussen van branden in olie of brandbare vloeistoffen, of voor het blussen van branden in ruimtes met een slechte ventilatie. Het is belangrijk om altijd de aanwijzingen van de fabrikant te volgen bij het gebruik van een poederblusser.

Welke branden kan ik met een poederblusser blussen?

Een poederblusser kan branden van elektrische apparaten, metaal, en andere materialen met een lage tot middelmatige hittegevoeligheid blussen. Het is echter niet geschikt voor het blussen van branden in olie of brandbare vloeistoffen, of voor het blussen van branden in ruimtes met een slechte ventilatie. Het is belangrijk om altijd de aanwijzingen van de fabrikant te volgen bij het gebruik van een poederblusser.

Welke branden kan ik met een schuimblusser keuren?

Schuimblussers worden voornamelijk gebruikt om branden van vloeistoffen, zoals olie, benzine en andere brandbare vloeistoffen, te blussen. Het schuim dat door de blusser wordt geproduceerd, bedekt de brandende vloeistof en smoort de brand door het afsluiten van de zuurstoftoevoer. Schuimblussers zijn echter minder effectief bij het blussen van branden van elektrische apparaten of van branden in gesloten ruimtes.

Zijn jullie erkende keurmeesters?

Ja, onze REOB keurmeesters zijn ervaren en erkende professionals die voldoen aan alle vereiste KIWA normen en wet- en regelgeving.

Wat zijn de voordelen van het laten keuren van mijn brandblussers door AREHBO?

Het laten keuren van uw brandblussers door AREHBO garandeert betrouwbare en deskundige diensten van ervaren keurmeesters, optimale conditie van uw blusapparatuur en een snelle, efficiënte service die uw veiligheid voorop stelt.

Wat gebeurt er als ik mijn brandblussers niet laat keuren?

Het niet regelmatig laten keuren van uw brandblussers kan leiden tot verminderde prestaties en mogelijk falen tijdens een noodsituatie, waardoor de veiligheid in gevaar kan komen.

Bieden jullie ook onderhoudscontracten aan?

Ja, we bieden periodieke onderhoudscontracten aan om ervoor te zorgen dat uw blusmiddelen altijd up-to-date zijn en aan de vereiste normen voldoen.

Wat gebeurt er als mijn brandblussers niet door de keuring komen?

Als uw brandblussers niet door de keuring komen, zullen onze keurmeesters reparaties uitvoeren of vervanging aanbevelen om ervoor te zorgen dat uw blusapparatuur voldoet aan de veiligheidsnormen.

Hoe kan ik een keuringsafspraak maken?

U kunt eenvoudig een keuringsafspraak maken door contact met ons op te nemen via telefoon, e-mail of ons online contactformulier. We plannen de keuring op een tijdstip dat voor u het beste uitkomt.

Kan ik zelf mijn brandblussers keuren?

Hoewel het goed is om uw brandblussers regelmatig visueel te inspecteren, is het raadzaam om een professionele keuring door onze deskundige keurmeesters te laten uitvoeren voor een grondige beoordeling.

Wat houdt een brandblusserkeuring precies in?

Tijdens een brandblusserkeuring controleren onze keurmeesters zorgvuldig de druk, het gewicht, de verzegelingen en de algemene conditie van de brandblussers. Indien nodig voeren we hervullingen of reparaties uit.

Hoe vaak moeten mijn brandblussers worden gekeurd?

Het wordt aanbevolen om uw brandblussers jaarlijks te laten keuren om ervoor te zorgen dat ze in goede staat verkeren en klaar zijn voor gebruik.

Waarom is het belangrijk om mijn brandblussers regelmatig te laten keuren?

Regelmatige keuring van brandblussers zorgt ervoor dat ze altijd operationeel zijn en voldoen aan de veiligheidsnormen, wat cruciaal is voor een effectieve brandbestrijding.

BHV cursus Lunteren

Welke soorten BHV-cursussen biedt AREHBO in Lunteren aan

AREHBO biedt diverse BHV-cursussen aan, waaronder eendaagse cursussen met e-learning, intensieve tweedaagse basistrainingen en op maat gemaakte incompany trainingen.

Wat zijn enkele onderwerpen die behandeld worden tijdens de intensieve tweedaagse BHV basistraining?

Tijdens de intensieve tweedaagse basistraining worden onderwerpen behandeld zoals brandbestrijding, evacuatie, levensreddende en niet-levensreddende hulpverlening.

Wat zijn enkele voordelen van het volgen van een incompany BHV-training voor een bedrijf in Lunteren?

Incompany trainingen kunnen worden afgestemd op de specifieke behoeften van een bedrijf, wat flexibiliteit en praktische relevantie biedt voor het team.

Hoe kunnen mensen vanuit Lunteren het trainingscentrum van AREHBO in Ede bereiken?

Volg de A30 richting Ede, neem afslag 1 naar de Galvanistraat, sla linksaf naar de Galvanistraat en vervolg de weg naar de Keesomstraat. Het trainingscentrum bevindt zich na ongeveer 3 kilometer aan uw rechterhand.

Zijn er herhalingscursussen beschikbaar voor mensen met een bestaand BHV-certificaat?

Ja, AREHBO biedt jaarlijks vernieuwde herhalingscursussen om vaardigheden en kennis up-to-date te houden en te versterken.

Hoe kunnen individuen en bedrijven zich inschrijven voor een BHV-cursus bij AREHBO in Lunteren?

Inschrijven kan meestal online via de AREHBO-website of door contact op te nemen met hun klantenservice.

Wat maakt AREHBO's BHV-cursussen geschikt voor zowel beginners als ervaren professionals?

De cursussen variëren in intensiteit en inhoud, waardoor zowel beginners als ervaren professionals passende leerervaringen kunnen vinden.

Hoe draagt het succesvol afronden van een BHV-cursus bij aan het vergroten van de veiligheid op de werkplek in Lunteren?

Het vergroot het vermogen van deelnemers om snel en doeltreffend te reageren op noodsituaties, waardoor de algehele veiligheid op de werkplek wordt verbeterd.

Wat is het succespercentage van deelnemers die de BHV-cursus bij AREHBO hebben gevolgd?

AREHBO staat bekend om zijn indrukwekkende hoog slagingspercentage, wat aantoont dat deelnemers effectief worden voorbereid op noodsituaties en bedrijfsveiligheid.

 

 

 

BHV cursus

Hoelang is een BHV-certificaat geldig?

Het BHV-certificaat is één jaar geldig. De Arbowet stelt een bedrijfshulpverlener verplicht de opgedane kennis up-to-date te houden. Herhaling is essentieel voor goede BHV’er. Als bedrijfshulpverleners jaarlijks het herhalingscertificaat behalen, toont een werkgever aan te voldoen aan deze basisverplichting. De jaarlijkse herhaling van het certificaat neemt één dag in beslag.

Wordt een BHV-cursus vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Helaas wordt een BHV-cursus nog niet vergoed door zorgverzekeraars. Maar omdat zij steeds meer het belang van preventieve zorg inzien, vergoeden een aantal zorgverzekeraars wel EHBO- en reanimatiecursussen. Dit geldt alleen bij een zorgverzekering met aanvullende dekking. Wij adviseren om zelf na te gaan of dit het geval bij jouw zorgverzekeraar.

Kan ik de BHV-cursus afsluiten met een NIBHV-certificaat?

Het is mogelijk om de BHV-cursus af te sluiten met een certificaat van het NIBHV (Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening).

Krijg ik vrijstelling bij een BHV-cursus omdat ik mijn EHBO-diploma heb?

Ben je in het bezit van een geldig EHBO-diploma? Dan kom je in aanmerking voor een vrijstelling voor het onderdeel levensreddende handelingen en reanimatie met AED (LEH). Bij vragen, neem contact op met ons.

Is BHV verplicht?

Ja, bhv is wettelijk verplicht voor alle bedrijven met medewerkers (al bij 1 medewerker). Iedere werkgever heeft een algemene zorgplicht, in de zin dat hij moet zorgen voor de veiligheid en gezondheid van zijn werknemers. Het aantal medewerkers dat je moet opleiden als bedrijfshulpverlener is afhankelijk van de risico’s in jouw organisatie. Dit wordt bepaald aan de hand van een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E). In kleine organisaties is het toegestaan dat een werkgever zelf de bhv’er is. Heb je vragen over de verplichting voor jouw organisatie? Neem dan contact op met AREHBO.

Hoeveel bhv’ers zijn er nodig in mijn organisatie?

Het aantal bhv’ers is afhankelijk van de risico’s en de bedrijfsgrootte en aard van de werkzaamheden van een bedrijf. Er moet minimaal één werknemer zijn die de bhv-taken kan uitvoeren. Het aantal benodigde bhv’ers wordt afgeleid van de verschillende incidenten die bij het bedrijf kunnen voorvallen. Het gaat er in essentie om of een incident op een effectieve manier te bestrijden of te beperken is.

Wie controleert de bhv-verplichting?

De inspectie SZW heeft de wettelijke taak om te inspecteren (op grond van de Arbowet) of een werkgever aan de bhv-verplichtingen voldoet.

Wat moet je regelen voor de bhv?

Om je bhv goed te regelen moet je zorgen dat je (voldoende) bhv’ers aanstelt en ze een effectieve bhv-cursus laat volgen om de bhv-taken in jouw bedrijf of organisatie uit te kunnen voeren. Ook moet je zorgen voor de bhv-middelen zoals een eerste hulpkoffer, communicatiemiddelen en bhv-hesje om herkenbaar te zijn als bhv’er.

Het regelen van de bhv start bij het opleiden en faciliteren van jouw bhv-organisatie en de mensen.

Hoe is BHV ontstaan?

Bedrijfshulpverlening (BHV) is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsveiligheid en is bedoeld om de veiligheid van medewerkers en bezoekers van een bedrijf te waarborgen. Het ontstaan van BHV gaat terug tot de jaren ’60, toen er steeds meer aandacht kwam voor veiligheid op de werkvloer.

In de jaren ’60 werden er steeds meer wetten en regels opgesteld om de veiligheid op de werkvloer te verbeteren. Bedrijven moesten zich hieraan houden, maar er was nog geen specifieke opleiding voor bedrijfshulpverleners. Dit veranderde in de jaren ’70, toen er steeds meer aandacht kwam voor de noodzaak van opgeleide bedrijfshulpverleners.

In 1975 werd de eerste opleiding voor BHV georganiseerd door de Stichting Bedrijfshulpverlening Nederland (SBN). Deze opleiding werd gegeven aan werknemers die verantwoordelijk waren voor de veiligheid op de werkvloer en zorgde ervoor dat bedrijven een opgeleide BHV’er in dienst konden hebben.

In de jaren die volgden, werden er steeds meer wetten en regels opgesteld voor bedrijfshulpverlening. In 1992 werd de Arbowet ingevoerd, die verplichtte dat bedrijven een opgeleide BHV’er in dienst moesten hebben. Dit zorgde voor een verdere professionalisering van de BHV en een grotere aandacht voor veiligheid op de werkvloer.

Tegenwoordig is BHV een belangrijk onderdeel van de bedrijfsveiligheid en is het verplicht om een opgeleide BHV’er in dienst te hebben. Bedrijfshulpverleners zijn verantwoordelijk voor het waarborgen van de veiligheid van medewerkers en bezoekers en zorgen ervoor dat bedrijven aan de wet- en regelgeving voldoen.

BHV cursus verkort met e-learning

Is er een verschil tussen de BHV-cursus en de BHV-cursus e-learning?

Inhoudelijk is er geen verschil tussen de cursussen, alleen de manier waarop je de theoretische stof tot je neemt verschilt. Bij de BHV-cursus duurt de praktijk 2 dagen en bij de BHV-cursus e-learning duurt de praktijk 1 dag.

Hoelang is een BHV-certificaat geldig?

Het BHV-certificaat is één jaar geldig. De Arbowet stelt een bedrijfshulpverlener verplicht de opgedane kennis up-to-date te houden. Als bedrijfshulpverleners jaarlijks het herhalingscertificaat behalen, toont een werkgever aan te voldoen aan deze basisverplichting.

Hoe houd ik mijn kennis en vaardigheden op peil?

Herhaling is essentieel voor een goede BHV’er. De jaarlijkse herhaling van een certificaat neemt één dag in beslag. Je kunt kiezen voor een BHV herhaling verkort met e-learning of een BHV-herhaling.

Krijg ik vrijstelling bij een BHV-cursus met e-learning omdat ik mijn EHBO-diploma heb?

Ben je in het bezit van een geldig EHBO-diploma? Dan kom je in aanmerking voor een vrijstelling voor het onderdeel levensreddende handelingen en reanimatie met AED (LEH). Neem bij vragen contact met ons op.

Kan ik de BHV-cursus met e-learning afsluiten met een NIBHV-certificaat?

Ook voor een BHV-cursus e-learning is het mogelijk om de cursus af te sluiten met een certificaat van het NIBHV. (Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening)

Wat is BHV en waar staat het voor?

BHV staat voor Bedrijfshulpverlening. Het omvat de kennis en vaardigheden die nodig zijn om adequaat en effectief te handelen in noodsituaties op de werkvloer. Denk aan situaties zoals brand, ongevallen of medische noodgevallen.

Is het volgen van een BHV-cursus verplicht?

Ja, iedere werkgever in Nederland is wettelijk verplicht om bedrijfshulpverlening te organiseren. Dit houdt in dat er voldoende opgeleide BHV’ers moeten zijn, afhankelijk van de risico’s in de organisatie.

Wat leer ik tijdens een BHV-cursus?

Tijdens een BHV-cursus leer je onder andere levensreddende handelingen zoals reanimatie en het gebruik van een AED, brandbestrijdingstechnieken, ontruiming en communicatie tijdens noodsituaties.

Hoe lang duurt een BHV-cursus gemiddeld?

e duur van een BHV-cursus kan variëren, maar een standaard BHV-cursus duurt meestal 2 cursusdagen. De eerste dag behandelt de theorie, en de tweede dag omvat praktijkoefeningen en examens.

Moet ik praktijkervaring hebben om aan een BHV-cursus deel te nemen?

Nee, praktijkervaring is niet vereist om aan een BHV-cursus deel te nemen. De cursus is ontworpen om zowel beginners als mensen met ervaring op te leiden in het effectief handelen tijdens noodsituaties.

Wordt de BHV-cursus afgesloten met een examen?

Ja, de BHV-cursussen bij AREHBO worden afgesloten met een theoretisch en/of praktisch examen. Dit is om te controleren of de deelnemers de nodige kennis en vaardigheden hebben verworven om effectief op te treden in noodsituaties.

Wat is het verschil tussen een reguliere BHV-cursus en een BHV-cursus met e-learning?

Een reguliere BHV-cursus omvat zowel theoretische als praktische lessen, terwijl een BHV-cursus met e-learning de theoretische component online aanbiedt. Deelnemers kunnen de theorie zelfstandig doornemen voordat ze de praktijkdag volgen.

Kan ik als individu deelnemen aan een BHV-cursus, of is dit alleen voor bedrijven?

Zowel individuen als bedrijven kunnen deelnemen aan BHV-cursussen. AREHBO bied open inschrijvingen aan waar individuen zich kunnen aanmelden.

Wat gebeurt er als ik niet slaag voor het BHV-examen?

Als je niet slaagt voor het BHV-examen, biedt AREHBO de mogelijkheid om het examen opnieuw af te leggen na extra studie of oefening.

Moet ik mijn BHV-certificaat regelmatig vernieuwen?

Ja, BHV-certificaten hebben een beperkte geldigheidsduur van 1 jaar. Het is belangrijk om je kennis en vaardigheden up-to-date te houden door jaarlijks een herhalingscursus te volgen.

BHV herhaling

Wanneer mag ik deelnemen aan een BHV-herhalingscursus?

Je mag deelnemen aan een BHV-herhalingscursus als je in het bezit bent van een geldig BHV-certificaat (e-learning of normaal), wat nog geldig is op de cursusdatum.

Kan ik de BHV-herhalingscursus afsluiten met een NIBHV-certificaat?

Het is mogelijk om de BHV-herhalingscursus af te sluiten met een certificaat van het NIBHV (Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening).

Wat is een BHV-herhalingscursus en waarom is het belangrijk?

Een BHV-herhalingscursus is een training die bedrijfshulpverleners helpt hun kennis en vaardigheden op peil te houden. Het is belangrijk omdat situaties snel kunnen veranderen en je als bedrijfshulpverlener moet weten hoe je adequaat reageert op noodsituaties.

Moet ik mijn BHV-certificaat vernieuwen met een herhalingscursus?

Ja, volgens de Arbowet moet je je opgedane kennis jaarlijks up-to-date houden. Een BHV-herhalingscursus is de beste manier om dit te doen en te laten zien dat je bekwaam blijft.

Wat wordt er behandeld in de BHV-herhalingscursus?

De BHV-herhalingscursus omvat onderwerpen zoals levensreddende handelingen, reanimatie (incl. AED), brandbestrijding, ontruiming en communicatie. Deze worden praktisch en theoretisch behandeld.

Hoe lang duurt de BHV-herhalingscursus bij AREHBO?

De reguliere BHV-herhalingscursus duurt één dag. Ook bieden wij de herhaling aan verkort met e-learning. 

Is de BHV-herhalingscursus alleen voor mensen met een BHV-certificaat van AREHBO?

Nee, de cursus is geschikt voor iedereen met een geldig BHV-certificaat, ongeacht waar deze is behaald.

Wat zijn de voordelen van een BHV-herhalingscursus?

Door regelmatig te oefenen blijf je zelfverzekerd en bekwaam in noodsituaties. Dit vergroot de veiligheid op de werkvloer en voldoet aan de wettelijke verplichting.

Wie zijn de docenten achter de BHV-herhalingscursus?

Onze ervaren docenten combineren theorie met praktijkvoorbeelden. Ze simuleren realistische noodsituaties om de cursus zo effectief mogelijk te maken.

Kan ik de BHV-herhalingscursus ook op onze eigen locatie laten plaatsvinden?

Ja, we bieden de flexibiliteit om de cursus op je eigen locatie te verzorgen, afhankelijk van je behoeften.

Zijn er groepskortingen beschikbaar voor de BHV-herhalingscursus?

Ja, voor groepen van 8 deelnemers of meer gelden speciale tarieven. Neem contact op voor meer informatie.

Wat zijn de faciliteiten die zijn inbegrepen bij de BHV-herhalingscursus?

Bij cursussen op onze locatie verzorgen we lunch (inbegrepen), onbeperkt koffie en thee, en een warme maaltijd (op nacalculatie) bij middagcursussen. Deze faciliteiten zijn inbegrepen in de cursusprijs.

BHV herhaling verkort met e-learning

Wanneer mag ik deelnemen aan een BHV-herhalingscursus?

Je mag deelnemen aan een BHV-herhalingscursus als je in het bezit bent van een geldig BHV-certificaat (e-learning of normaal), wat nog geldig is op de cursusdatum.

Is er een verschil tussen de BHV-cursus en de BHV-cursus e-learning?

Inhoudelijk is er geen verschil tussen de cursussen, alleen de manier waarop je de theoretische stof tot je neemt verschilt. Bij de BHV-cursus duurt de praktijk 2 dagen en bij de BHV-cursus e-learning duurt de praktijk 1 dag.

Kan ik de BHV-herhalingscursus met e-learning afsluiten met een NIBHV-certificaat?

Het is mogelijk om de BHV-cursus herhaling af te sluiten met een certificaat van het NIBHV (Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening).

Wat houdt de BHV Herhaling Verkort met E-learning in?

De BHV Herhaling Verkort met E-learning is een cursus die je de mogelijkheid biedt om de theoretische kennis op je eigen tempo door middel van e-learning te verkennen, terwijl je praktijktraining volgt bij AREHBO.

Voor wie is de BHV Herhaling Verkort met E-learning geschikt?

Deze cursus is geschikt voor bedrijfshulpverleners die hun kennis willen bijwerken en de voorkeur geven aan zelfstandig leren via e-learning, gecombineerd met praktijktraining.

Hoe werkt het e-learninggedeelte van de cursus?

Na inschrijving krijg je toegang tot ons e-learningprogramma, waar je op je eigen tempo de theoretische lesstof kunt doornemen.

Wat zijn de voordelen van de BHV Herhaling Verkort met E-learning?

Je kunt de theorie op je eigen tempo leren en vervolgens praktijktraining volgen om je kennis in reële situaties toe te passen.

Wat omvat de praktijktraining van de cursus?

De praktijktraining omvat onder andere levensreddende handelingen, reanimatie, brandbestrijding, ontruiming en effectieve communicatie. We simuleren realistische scenario’s om je voor te bereiden op noodsituaties.

Is deze cursus alleen geschikt voor individuen?

Nee, we bieden ook speciale groepsprijzen voor groepen van 8 deelnemers of meer. Neem contact op voor meer informatie over groepstarieven.

Wat als ik liever klassikaal leer in plaats van via e-learning?

Als je de voorkeur geeft aan klassikaal leren, bieden we ook de reguliere BHV Herhalingscursus van 1 dag, waarbij de theoretische en praktische aspecten zijn geïntegreerd.

Hoe lang duurt de BHV Herhaling Verkort met E-learning?

Het e-learninggedeelte vereist ongeveer 2 uur zelfstudie. De praktijktraining duurt 1 dagdeel van 4 uur.

Waar kan ik de cursus volgen?

De cursus wordt aangeboden bij AREHBO veiligheidstrainingen in Ede, op je eigen locatie, of op verschillende opleidingscentra in Nederland, afhankelijk van je voorkeur.

Hoe kan ik me inschrijven voor de BHV Herhaling Verkort met E-learning?

Je kunt je eenvoudig online inschrijven via onze website. Als je vragen hebt of meer informatie wilt, kun je ook contact met ons opnemen.

EHBO cursus code95 (U-21)

Wat is een onafhankelijk examen?

Een onafhankelijk examen is een examen dat onder verantwoordelijkheid van het Oranje Kruis wordt afgenomen. Voor het examen stuurt het Oranje Kruis twee examinatoren naar onze opleidingslocatie. Zij beoordelen samen of de deelnemers competent zijn. Wij hebben geen invloed op de uitslag van dit examen, wel zorgen wij er natuurlijk voor dat alle kandidaten goed voorbereid zijn. Het examen start om 13.00 op het laatste dagdeel en zal eindigen als de laatste deelnemer van de groep het examen heeft afgerond. De cursisten nemen het examen in tweetallen af, na 15 minuten wisselen de cursisten van examinator.

Hoe oud moet je zijn om een EHBO-cursus te volgen?

Iedereen vanaf 16 jaar mag zonder voorkennis een EHBO-cursus Oranje Kruis volgen, tenzij anders vermeld bij een cursus.

Wordt een EHBO-cursus vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Verzekeraars zien steeds meer het belang in van preventieve zorg, daarom vergoeden een aantal zorgverzekeraars EHBO- en reanimatiecursussen. Dit geldt alleen bij een zorgverzekering met aanvullende dekking. Wij adviseren om zelf na te gaan of dit het geval is bij jouw zorgverzekeraar. Bekijk hier of de EHBO-cursus wordt vergoed door jouw zorgverzekeraar.

EHBO-instructeur worden?

Naast reguliere cursussen bieden wij ook de opleiding tot EHBO-instructeur aan.

EHBO cursus Oranje Kruis

Wat is een onafhankelijk examen?

Een onafhankelijk examen is een examen dat onder verantwoordelijkheid van het Oranje Kruis wordt afgenomen. Voor het examen stuurt het Oranje Kruis twee examinatoren naar onze opleidingslocatie. Zij beoordelen samen of de deelnemers competent zijn. Wij hebben geen invloed op de uitslag van dit examen, wel zorgen wij er natuurlijk voor dat alle kandidaten goed voorbereid zijn. Het examen start om 13.00 op het laatste dagdeel en zal eindigen als de laatste deelnemer van de groep het examen heeft afgerond. De cursisten nemen het examen in tweetallen af, na 15 minuten wisselen de cursisten van examinator.

Hoe oud moet je zijn om een EHBO-cursus te volgen?

Iedereen vanaf 16 jaar mag zonder voorkennis een EHBO-cursus Oranje Kruis volgen, tenzij anders vermeld bij een cursus.

Wordt een EHBO-cursus vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Verzekeraars zien steeds meer het belang in van preventieve zorg, daarom vergoeden een aantal zorgverzekeraars EHBO- en reanimatiecursussen. Dit geldt alleen bij een zorgverzekering met aanvullende dekking. Wij adviseren om zelf na te gaan of dit het geval is bij jouw zorgverzekeraar. Bekijk hier of de EHBO-cursus wordt vergoed door jouw zorgverzekeraar.

EHBO-instructeur worden?

Naast reguliere cursussen bieden wij ook de opleiding tot EHBO-instructeur aan.

EHBO cursus herhaling

EHBO-instructeur worden?

Naast reguliere cursussen bieden wij ook de opleiding tot EHBO-instructeur aan.

Wordt een EHBO-cursus vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Verzekeraars zien steeds meer het belang in van preventieve zorg, daarom vergoeden een aantal zorgverzekeraars EHBO- en reanimatiecursussen. Dit geldt alleen bij een zorgverzekering met aanvullende dekking. Wij adviseren om zelf na te gaan of dit het geval is bij jouw zorgverzekeraar. Bekijk hier of de EHBO-cursus wordt vergoed door jouw zorgverzekeraar.

Waarom is een herhaling EHBO-cursus belangrijk?

Een herhaling EHBO-cursus houdt je kennis en vaardigheden up-to-date, zodat je altijd adequaat kunt handelen in noodsituaties. Dit vergroot de overlevingskansen van slachtoffers.

Hoe vaak moet ik mijn EHBO-kennis herhalen?

Het wordt sterk aangeraden om je EHBO-kennis jaarlijks te herhalen om optimaal voorbereid te zijn op mogelijke noodsituaties.

Wat is het verschil tussen een reguliere EHBO-cursus en een herhalingscursus?

Een reguliere EHBO-cursus is uitgebreider en legt de basisvaardigheden uit. Een herhalingscursus richt zich op het opfrissen en uitbreiden van bestaande kennis en vaardigheden.

Wat is het voordeel van trainen met lotusslachtoffers?

Het trainen met lotusslachtoffers maakt de training realistischer. Hierdoor leer je omgaan met levensechte situaties en ziektebeelden, wat je zelfvertrouwen vergroot.

Hoe lang duurt de herhaling EHBO-cursus bij AREHBO?

De herhaling EHBO-cursus Oranje Kruis duurt 1 dag, bestaande uit 2 dagdelen van 4 uur.

Wat wordt er behandeld tijdens de herhaling EHBO-cursus?

Tijdens de herhaling EHBO-cursus komen onderwerpen zoals reanimatie, gebruik van AED, bewustzijnsstoornissen, bloedingen, brandwonden, vergiftiging, botbreuken en meer aan bod.

Waar vinden de herhalingscursussen plaats?

AREHBO verzorgt herhalingscursussen op locatie, zoals Keesomstraat 19 in Ede, maar ook op eigen locatie en op scholen. We hebben een landelijke dekking.

Zijn lunch en drankjes inbegrepen bij de cursusprijs?

Ja, als de cursus op onze locatie plaatsvindt, verzorgen wij lunch en zijn koffie en thee onbeperkt beschikbaar. Bij cursussen die in de late namiddag beginnen, voorzien wij cursisten van een warme maaltijd op basis van nacalculatie.

Kan ik als bedrijf een herhaling EHBO-cursus voor mijn medewerkers organiseren?

Zeker, bij minimaal 8 personen kunnen we de herhaling EHBO-cursus op iedere gewenste locatie in het land geven. Neem contact op voor meer informatie over de mogelijkheden.

Eerste Hulp Aan Baby’s en Kinderen

Voor wie is deze cursus?

De cursus is voor ouders, kinderdagverblijven, gastouders, leerkrachten en andere professionals die werken met kinderen.

Eerste Hulp Aan Baby’s en Kinderen herhaling

Wanneer mag ik deelnemen aan de herhalingscursus Eerste Hulp aan baby's en kinderen?

Als je in het bezit bent van een geldig certificaat ‘EHBO aan baby’s en kinderen’, wat nog geldig is op de cursusdatum, mag je deelnemen.

Eerste Hulp Aan Kinderen cursus verkort met e-learning

Wie is de opleiding Eerste Hulp Aan Kinderen en Baby's verkort met E-learning bedoeld?

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die in contact komt met kinderen en baby’s en graag effectieve Eerste Hulp wil kunnen verlenen in noodsituaties.

Wat maakt deze opleiding anders dan andere EHBO-cursussen?

Deze opleiding is specifiek gericht op het verlenen van Eerste Hulp aan kinderen en baby’s. We bieden een combinatie van E-Learning en praktijktraining voor een diepgaand begrip en praktische ervaring.

Wat is het voordeel van de E-Learning module voorafgaand aan de praktijktraining?

De E-Learning module biedt deelnemers de mogelijkheid om op hun eigen tempo en gemak de basisprincipes van Eerste Hulp te leren. Dit zorgt ervoor dat de praktijkgerichte training dieper kan ingaan op specifieke situaties.

Hoe worden de praktijklessen gegeven?

Tijdens de praktijktraining leert u onder andere reageren op verstikking, verwondingen, allergische reacties, koorts en andere noodsituaties die zich kunnen voordoen bij kinderen en baby’s.

Wat zijn de voordelen van het Rode Kruis certificaat na succesvolle afronding?

Het Rode Kruis certificaat toont aan dat u beschikt over de vereiste vaardigheden om adequaat Eerste Hulp te verlenen aan kinderen en baby’s. Dit certificaat is erkend en heeft een geldigheidsduur van 2 jaar.

Hoe lang duurt de opleiding en de praktijkdag?

De praktijk Eerste Hulp Aan Kinderen en Baby’s verkort met E-learning duurt in totaal 1 dag, van 09:00-17.00 uur.

Hoe kan ik mijn kennis en vaardigheden na de cursus op peil houden?

Het certificaat heeft een geldigheidsduur van 2 jaar en kan verlengd worden met nog eens 2 jaar. Jaarlijkse herhalingstraining van 4 uur is vereist om uw kennis en vaardigheden up-to-date te houden.

Is de E-Learning toegankelijk na de cursus?

Ja, u heeft 1 jaar lang onbeperkt toegang tot de E-Learning module, zodat u de geleerde vaardigheden kunt blijven oefenen en uw kennis kunt opfrissen.

Hoe kan ik me aanmelden voor de opleiding?

U kunt zich eenvoudig aanmelden voor onze Eerste Hulp Aan Kinderen en Baby’s cursus met E-Learning door op de aanmeldingslink te klikken op onze website. We kijken ernaar uit u te verwelkomen voor een levensreddende training!

Reanimatie en AED opleiding

Hoelang is een reanimatiecertificaat geldig?

Een reanimatiecertificaat is twee jaar geldig. Wij attenderen je er wel op dat je verantwoordelijk blijft voor de vaardigheden die horen bij reanimeren. Wij adviseren je daarom om jaarlijks een herhalingscursus reanimatie te volgen zodat jij als certificaathouder competent blijft en levens kan redden.

Hoe houd ik mijn kennis en vaardigheden op peil?

Het is belangrijk elk jaar een herhalingscursus reanimatie te volgen, om alle vaardigheden weer eens goed te oefenen. Door herhalingslessen te volgen, blijft je kennis op peil en gaan de handelingen in een noodsituatie als vanzelf. Een herhalingscursus duurt ongeveer 3 uur.

Wordt een reanimatiecursus vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Er zijn zorgverzekeraars die een vergoeding geven voor een reanimatiecursus. Lees hier aanvullende informatie.

Verzekering bij letselschade

Je kan letselschade oplopen het verlenen van EHBO. Je eigen verzekering dekt in veel gevallen letselschade en aansprakelijkheid bij schade aan anderen en hun bezittingen. Mocht je eigen verzekering geen dekking bieden, dan kun je gedurende geldigheid van dit certificaat aanspraak maken op de aansprakelijkheidsverzekering van het Nederlandse Rode Kruis.

Is een reanimatiecursus verplicht voor een bedrijf?

In Nederland is het niet verplicht voor een bedrijf om reanimatiecursussen aan te bieden of te verplichten voor hun medewerkers. Het is echter wel aanbevolen dat bedrijven hun medewerkers hierin opleiden, omdat het kunnen reanimeren van levensbelang kan zijn in noodsituaties.

Wat doet een AED als hij hartactiviteit meet?

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) meet de hartactiviteit van een persoon door middel van elektroden die op de borst van de persoon worden geplaatst. De elektroden detecteren de elektrische activiteit van het hart en sturen deze informatie naar de AED. De AED analyseert vervolgens de hartritme en bepaalt of er een noodzaak is voor een defibrillatie (schok om het hart weer in ritme te brengen). Als de AED een ventrikelfibrillatie (VF) detecteert, geeft het een waarschuwing af en adviseert het de gebruiker om een ​​schok toe te dienen.

VCA VOL cursus

Waarom heb je een VOL-VCA diploma nodig?

Jouw werkgever en opdrachtgevers willen dat er veilig wordt gewerkt, zodat niemand iets overkomt. Met een VOL-VCA diploma op zak weet je aan welke eisen jij en de medewerkers moeten voldoen.

Hoelang is een VCA-VOL diploma geldig?

Een VCA-VOL diploma is 10 jaar geldig.

Wat is een VCA-VOL?

De VOL-VCA bestaat uit kennis over de (Europese) wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en handelingen, het treffen van maatregelen ter voorkoming van ongevallen, VCA-certificering, bedrijfsnoodplan en het organiseren van toolboxvergaderingen.

Wat betekent VCA-VOL?

VCA-VOL staat voor “Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden.” Het is een certificering die aangeeft dat leidinggevenden beschikken over de kennis en vaardigheden om veiligheidskwesties effectief aan te pakken.

Wie zou de VCA-VOL cursus moeten volgen?

De VCA-VOL cursus is bedoeld voor leidinggevenden die werkzaam zijn in risicovolle omgevingen binnen diverse werkvelden zoals bouwkunde, werktuigbouwkunde, elektrotechniek, en meer.

Wat zijn de voordelen van het behalen van een VCA-VOL diploma?

Met een VCA-VOL diploma toon je aan dat je veilig werkt en rekening houdt met de gezondheid en het milieu van jouw medewerkers. Je weet hoe je moet handelen in noodsituaties en draagt bij aan veiligheid en bewustzijn binnen de organisatie.

Welke onderwerpen worden behandeld in de VCA-VOL cursus?

De cursus behandelt onderwerpen zoals wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en handelingen, en het nemen van maatregelen om ongevallen te voorkomen.

Wat is het verschil tussen VCA-BASIS en VCA-VOL?

VCA-BASIS is gericht op veiligheid voor werknemers, terwijl VCA-VOL specifiek gericht is op leidinggevenden. VCA-VOL omvat meer diepgaande kennis en verantwoordelijkheden met betrekking tot veiligheid.

Hoe lang duurt de VCA-VOL cursus?

De duur van de VCA-VOL cursus varieert afhankelijk van de gekozen cursusoptie. Dit kan variëren van een eendaagse cursus tot een combinatie van e-learning en een examen.

Hoe wordt het VCA-VOL examen afgenomen?

Het VCA-VOL examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen en duurt 60 minuten. Om te slagen, moet u ten minste 28 vragen correct beantwoorden.

Is het mogelijk om het VCA-VOL examen mondeling af te leggen?

Ja, het is mogelijk om het VCA-VOL examen mondeling af te leggen. Neem hiervoor contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Hoe kan ik me aanmelden voor de VCA-VOL cursus?

U kunt zich aanmelden voor de VCA-VOL cursus door contact op te nemen met AREHBO via onze website of telefonisch. We helpen je graag bij het kiezen van de juiste cursusoptie.

Zijn er faciliteiten en catering voorzien tijdens de cursus?

Ja, we verzorgen lunch op onze eigen locatie bij cursussen van minimaal 2 dagdelen. Koffie en thee zijn onbeperkt beschikbaar. Bij middag-avond cursussen voorzien we van een warme maaltijd op basis van nacalculatie.

VCA Basis cursus

VCA-basis cursus en VCA-VOL cursus

Naast de VCA-basis cursus is er ook nog de VCA-VOL cursus. Deze opleiding is voor operationeel leidinggevenden. Als je het diploma Veiligheid Operationeel Leidinggevenden (VCA-VOL) haalt, toon je aan dat je veilig werkt en rekening houdt met milieu en de gezondheid van jouw medewerkers. De opleiding herhaalt deels de onderdelen van de VCA-basis cursus, aangevuld met een bedrijfsnoodplan en het organiseren van toolbox-vergaderingen. Ook krijg je inzicht in de (Europese) wet- en regelgeving.

Is een VCA wettelijk verplicht?

Een VCA-certificaat is niet wettelijk verplicht. We zien wel steeds vaker dat opdrachtgevers en aannemers een VCA-diploma verplicht stellen aan hun personeel. Soms kom je zonder het certificaat het (bouw)terrein niet eens op. Een bedrijf voldoet aan de verplichtingen van de Arbo-Wet als alle werknemers een VCA-diploma op zak hebben.

Hoelang is een VCA-diploma geldig?

Een VCA-diploma is 10 jaar geldig.

Wat kost een VCA-cursus?

De kosten voor een VCA-cursus of VCA VOL cursus bij ons zijn €235,- per persoon exclusief BTW. Deze kosten zijn voor de cursus van 8 uur, inclusief lesmateriaal. Deze prijs is exclusief het examen van €60,-. Dit examen duurt 1 uur.

Herhaling Ploegleider BHV

Wat is de duur van de ploegleider herhalingscursus?

De ploegleider herhalingscursus duurt 1 dag, van 08:30 tot 16:00 uur.

Moet ik al een ploegleider-certificaat hebben om deel te nemen aan de herhalingscursus?

Ja, om deel te nemen aan de ploegleider herhalingscursus is een geldig ploegleider-certificaat vereist.

Wat zijn de onderwerpen die behandeld worden tijdens de herhalingscursus?

De herhalingscursus omvat onderwerpen zoals coördinatie van bedrijfshulpverlening, opzetten van alarmeringsprocedures, leidinggeven aan bedrijfshulpverleners, effectieve communicatie tijdens incidenten, beheer en controle van BHV-middelen, en organisatie en evaluatie van inzetten en oefeningen.

Hoe worden de lessen gegeven tijdens de herhalingscursus?

De lessen worden gegeven door ervaren docenten die theorie combineren met praktijkvoorbeelden. We simuleren noodsituaties zo authentiek mogelijk om effectieve praktijkervaring op te doen.

Kan ik de herhalingscursus ook op mijn eigen locatie volgen?

Ja, we bieden de mogelijkheid om de herhalingscursus op uw eigen locatie te verzorgen, ideaal voor groepen vanaf 8 personen.

Is de lunch inbegrepen als ik de cursus op uw locatie volg?

Ja, als de cursus op onze eigen locatie plaatsvindt (ten minste twee dagdelen), zorgen wij voor de lunch voor alle cursisten. Onbeperkte koffie en thee zijn ook inbegrepen in de cursuskosten.

Hoe kan ik me inschrijven voor de ploegleider herhalingscursus?

U kunt zich eenvoudig online inschrijven via onze website. Daarnaast kunt u contact met ons opnemen voor meer informatie en om u in te schrijven.

Opleiding Instructeur EHBO Oranje Kruis

Hoe houd ik mijn kennis en vaardigheden op peil?

Het diploma Instructeur Eerste Hulp is twee jaar geldig. Voor het geldig houden van dit diploma maakt Het Oranje Kruis sinds 2010 gebruik van het PE-online. In dit systeem is voor elke Eerste Hulp Instructeur een persoonlijk dossier aanwezig waarin nascholingen en competentiebeoordelingen worden geregistreerd. Voor de hercertificering gelden de volgende voorwaarden:

  • De Eerste Hulp-instructeur toont competenties aan op het gebied van zowel Eerste Hulp- als instructievaardigheden. Dit wordt beoordeeld door zijn rayon.
  • De Eerste Hulp-instructeur volgt voldoende nascholing binnen en/of buiten zijn rayon en ontvangt hiervoor minimaal 28 punten per twee jaar. Per 4 jaar moeten alle vaardigheden competent verklaard worden, verdeeld over Eerste Hulp- en instructievaardigheden of de categorie Eerste Hulp en/of instructie die niet direct aan de eindtermen relateert.
Wat zijn de kosten voor een opleiding instructeur Eerste Hulp?

De kosten bedragen €2305,- (excl. btw) inclusief lesboeken en lesmateriaal.

Kan ik een vrijstelling krijgen voor de opleiding Instructeur EHBO Oranje Kruis?

Kandidaten die als docent werkzaam zijn in het Basisonderwijs, Voortgezet Onderwijs of Beroepsonderwijs en Volwasseneducatie komen in aanmerking voor een vrijstelling voor het onderdeel didactiek. De vrijstelling verlenen wij als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • De vrijstelling dient bij de allereerste aanmelding voor het examen aangevraagd te worden.
  • Jij toont je bevoegdheid aan door bij de allereerste aanmelding een kopie van een relevant diploma en een werkgeversverklaring toe te voegen.
Wat doet een EHBO instructeur?

Een EHBO (Eerste Hulp bij Ongelukken) instructeur geeft les in eerste hulp aan individuen of groepen, zoals bijvoorbeeld in bedrijven of scholen. De instructeur leert de deelnemers hoe ze snel en effectief kunnen handelen in noodsituaties en hoe ze zichzelf en anderen kunnen helpen bij ongelukken of medische noodgevallen. De training kan onder andere bestaan uit lesstof over hart- en longreanimatie, het behandelen van wonden, het herkennen van symptomen van verschillende aandoeningen, en het gebruik van EHBO-materialen en -apparatuur.

Wat verdiend een EHBO instructeur?

Er is geen specifieke vergoeding voor een EHBO-instructeur vastgesteld. Het salaris kan variëren afhankelijk van de werkomgeving en de ervaring van de instructeur. Sommige instructeurs werken op vrijwillige basis, terwijl anderen een salaris ontvangen van een organisatie of een particuliere onderneming. Het is aan te raden om contact op te nemen met specifieke werkgevers om te vragen naar de vergoeding voor EHBO-instructeurs in hun organisatie.

Wat is het Oranje Kruis?

Het Oranje Kruis is een Nederlandse organisatie die zich inzet voor de verbetering van de hulpverlening bij crisis- en rampensituaties. De organisatie werd opgericht in 1867 en is genoemd naar het Koninklijke Huis van Oranje. Het Oranje Kruis biedt onder andere hulpverlening bij rampen, zoals overstromingen, branden en aardbevingen. Het Oranje Kruis is ook actief in de verbetering van de hulpverlening bij crisis- en rampensituaties, zoals het opleiden van vrijwilligers, het ontwikkelen van hulpverleningsplannen en het coördineren van hulpverleningsinspanningen.

Wat houdt de opleiding tot instructeur EHBO bij AREHBO precies in?

De opleiding tot instructeur EHBO bij AREHBO bereidt je voor op het lesgeven in EHBO. Je leert niet alleen de praktische vaardigheden, maar ook didactische en presentatievaardigheden om anderen effectief op te leiden.

Is de opleiding tot instructeur EHBO erkend?

Ja, de opleiding is erkend door het Oranje Kruis, wat betekent dat het voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen in EHBO-onderwijs.

Welke voorwaarden zijn er om deel te nemen aan de opleiding tot instructeur EHBO?

Om toegelaten te worden tot de opleiding dien je in het bezit te zijn van een geldig EHBO-diploma van een erkende organisatie, bij voorkeur het Oranje Kruis. Daarnaast moet je fysiek in staat zijn om alle EHBO-vaardigheden uit te voeren.

Hoe lang duurt de opleiding tot instructeur EHBO bij AREHBO?

De opleiding duurt maximaal 10 lesdagen. De lessen vinden plaats op één lesdag per week van 9.00 tot 16.00 uur. Het tempo van de opleiding wordt in overleg met de deelnemer bepaald.

Wat zijn de onderdelen van het opleidingsprogramma voor instructeur EHBO?

Het programma bestaat uit twee modules: Module 1 richt zich op Eerste Hulp Vaardigheden, zowel theoretisch als praktisch. Module 2 behandelt Didactische Vaardigheden, inclusief presentatietechnieken.

Wat zijn de exameneisen voor het behalen van het instructeur EHBO diploma?

Om het diploma te behalen, leg je drie examens af: een theoretisch examen en vier praktijkstations. Na succesvolle afronding van deze onderdelen neem je deel aan de geschiktheidstest ‘Instructie Eerste Hulp’.

Wat zijn de kosten van de examens voor de opleiding instructeur EHBO?

De examenkosten zijn als volgt: Theorie examen €115,-, Vaardighedenexamen €325,-, Didactiekexamen €185,-. Bij eventuele herkansing worden de examenkosten per onderdeel opnieuw in rekening gebracht.

Moet ik zelf voor een EHBO-koffer of rugtas zorgen tijdens het vaardighedenexamen?

Ja, tijdens het vaardighedenexamen dien je zelf te zorgen voor een eigen EHBO-koffer of rugtas.

Wordt er een instaptoets afgenomen voor de opleiding instructeur EHBO?

Ter controle van het aanvangsniveau kan er mogelijk een instaptoets afgenomen worden. Zelfstudie voor deze toets is vereist. Het opleidingsinstituut verzorgt de aanvraag van de examens.

Zijn er mogelijkheden voor in-company trainingen voor de opleiding instructeur EHBO?

Ja, bij grotere groepen zijn in-company locaties altijd bespreekbaar. Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.

Opleiding PBLS instructeurs (NRR)

Hoe houd ik mijn kennis op peil als PBLS-instructeur?

Om je kennis op peil op te houden en je NRR-bevoegdheid als PBLS-instructeur te verlengen, moet je eens in de twee jaar de herhalingscursus volgen. Cursisten die bij ons bekend zijn krijgen een herinnering voor de herhalingscursus. Reserveer je plek op tijd, wij plannen een half jaar vooruit!

Kan ik een vrijstelling krijgen voor de opleiding PBLS-instructeur?

Als je een volwaardig BLS/AED-instructeur bent, volg je en verkorte opleiding tot PBLS-instructeur. Je geeft dan maar één keer les als kandidaat-instructeur onder begeleiding.

PBLS instructeur hercertificering (NRR)

Hoelang blijft mijn certificering geldig?

Na het afronden van de PBLS-herhalingscursus wordt je registratie verlengd met twee jaar bij de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR).

Opleiding BLS instructeur (NRR)

Hoe houd ik mijn kennis op peil als BLS instructeur?

Om je kennis op peil op te houden en je NRR-bevoegdheid als BLS-instructeur te verlengen, moet je eens in de twee jaar de herhalingscursus volgen. Cursisten die bij ons bekend zijn krijgen een herinnering voor de herhalingscursus. Reserveer je plek op tijd, wij plannen een half jaar vooruit!

BLS instructeur hercertificering (NRR)

Hoelang blijft mijn certificering geldig?

Na het afronden van de BLS-herhalingscursus wordt je registratie met twee jaar verlengd bij de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR).

Coordinator-Hoofd BHV opleiding

Wat is het doel van de Opleiding Hoofd BHV?

De Opleiding Hoofd BHV heeft als doel om deelnemers op te leiden tot effectieve coördinatoren van de bedrijfshulpverlening. Ze leren hoe ze beleidsmatig en operationeel kunnen bijdragen aan een veilige werkomgeving en hoe ze de bedrijfshulpverlening kunnen organiseren en coördineren.

Is er een vereist niveau om deel te nemen aan de Opleiding Hoofd BHV?

Ja, de opleiding richt zich op personen met een MBO- / HBO-niveau die managementverantwoordelijkheid dragen voor een deel van de organisatie. Er zijn geen formele startvereisten.

Wat wordt behandeld tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding worden verschillende aspecten van effectieve bedrijfshulpverlening behandeld, zoals het opzetten en beheren van de BHV-organisatie, opleiding en oefening van bedrijfshulpverleners, communicatie met relevante partijen, en leidinggeven aan de bedrijfshulpverlening.

Hoe lang duurt de Opleiding Hoofd BHV?

De duur van de opleiding bedraagt drie dagen, waarvan twee lesdagen en een examendag na een periode van ongeveer 18 weken.

Wat zijn de toelatingseisen voor deze opleiding?

De opleiding vereist geen specifieke formele begineisen. Deze is geschikt voor personen met een MBO- / HBO-niveau die verantwoordelijkheid dragen voor een deel van de organisatie.

Welk certificeringsorgaan accrediteert de Opleiding Hoofd BHV?

De Opleiding Hoofd BHV wordt gecertificeerd conform de normen van het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening (NIBHV).

Welke voordelen biedt de Opleiding Hoofd BHV?

De opleiding biedt een diepgaand begrip van bedrijfshulpverlening op beleids- en coördinatieniveau, evenals de vaardigheden om een effectieve bedrijfshulpverleningsorganisatie op te zetten en te beheren.

Worden praktische vaardigheden tijdens de opleiding getraind?

Ja, naast theoretische kennis worden praktische vaardigheden zoals effectieve communicatie, leidinggeven aan de bedrijfshulpverlening en coördinatie van bedrijfshulpverlening ingeoefend.

Waar kan ik meer informatie krijgen of me aanmelden voor de Opleiding Hoofd BHV bij AREHBO?

Voor meer informatie over de Opleiding Hoofd BHV, inclusief aanmeldingsprocedures, planning en kosten, kunt u contact met ons opnemen via onze website of telefonisch. Onze ervaren instructeurs staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u te begeleiden naar een succesvolle afronding van de opleiding.