Opleiding instructeur Eerste Hulp (EH)

De opleiding tot EHBO instructeur ofwel instructeur Eerste Hulp (EH) van AREHBO is iets voor u als u het leuk vindt om uw kennis en vaardigheden uit te breiden. Deze opleiding is erkend door het Oranje Kruis. De duur van de cursus is maximaal 10 lesdagen en de voorwaarde om de opleiding te mogen volgen is dat u in het bezit bent van een geldig EHBO-diploma en dat u fysiek in staat bent om alle Eerste Hulp vaardigheden uit te voeren. De opleiding tot EHBO instructeur is gecertificeerd door het Oranje Kruis.

Als geen ander weet jij dat hulpverlenen van levensbelang is. Jij hebt al vele levens verlengd, maar je voelt de behoefte om dit anderen ook bij te brengen. Na de opleiding Instructeur Eerste Hulp ben je gekwalificeerd om anderen op te leiden.

Voorwaarde deelname

Om toegelaten te worden tot de opleiding tot EHBO-instructeur Oranje Kruis dien je minimaal een geldig EHBO-diploma te hebben van een erkende organisatie (bij voorkeur Oranje Kruis). Daarnaast ben je fysiek in staat om de Eerste Hulp vaardigheden zelf uit te voeren.

Hoelang duurt een opleiding tot instructeur Eerste Hulp?

De opleiding duurt maximaal 10 lesdagen, deze bestaat uit één lesdag per week van 9.00-16.00. De opleider bepaalt samen met de deelnemer het tempo van de opleiding.

Het programma van de Opleiding Instructeur Eerste Hulp bestaat uit:

 • Module 1 Eerste Hulp Vaardigheden: Theoretische en praktische vaardigheden.
 • Module 2 Didactische Vaardigheden: Didactische vaardigheden en presentatievaardigheden.

Examen voor instructeur Eerste Hulp

Als je klaar bent voor het EHBO-instructeur examen leg je drie examens af.  Je begint met het toetsen van jouw theoretische kennis en daarna volgt vier keer een praktijkstation. Wanneer je deze met goed gevolg afrondt, neem je deel aan de geschiktheidstest ‘Instructie Eerste Hulp’.

Let op: Bij een eventuele herkansing worden de examenkosten per onderdeel opnieuw in rekening gebracht

Examenkosten zijn inclusief BTW

 • Theorie examen €115,-
 • Vaardighedenexamen €325,- Let op: voor het vaardighedenexamen dient de kandidaat zelf zorgt te dragen voor een eigen EHBO koffer of rugtas.
 • Didactiekexamen €185,-

Administratiekosten per opnieuw aangevraagd examen €15,-

Ter controle van het aanvangsniveau wordt er mogelijk een instaptoets afgenomen. Zelfstudie voor deze instaptoets is vereist. Het opleidingsinstituut dat de opleiding instructeur Eerste Hulp (EH) verzorgt, draagt zorg voor de aanvraag van de examens.

Cursuslocatie(s) mogelijkheden:

 • AREHBO veiligheidstrainingen, Keesomstraat 19 in Ede;
 • In overleg of bij grotere groepen zijn in company locaties altijd bespreekbaar.

Inbegrepen bij een cursus

Wij verzorgen lunch voor onze cursisten als de cursus op onze eigen locatie plaatsvindt (die bestaat uit minimaal 2 dagdelen). Daarnaast zijn koffie en thee onbeperkt te verkrijgen. Beide zijn inbegrepen in de cursusprijs. Wij voorzien de cursisten van een warme maaltijd als de cursus aan het einde van de middag begint. Dit doen wij op basis van nacalculatie.

Direct inschrijven

Opleiding Instructeur EHBO Oranje Kruis Erkend Oranje Kruis
€2175,- excl. btw Exclusief examenkosten
 • Examenkosten zijn €625,- inclusief BTW
 • Een instructeursopleiding van een ijzersterk en ervaren docententeam
 • De best gecertificeerde instructeurs opleiding van Nederland
 • Cross-over naar andere certificeringen makkelijk geregeld.
 • Altijd heerlijke koffie en een verse lunch tijdens lesdagen!
Direct inschrijven Op eigen locatie