Opleiding Instructeur Eerste Hulp (EH) – Breid je kennis uit en word een gekwalificeerde instructeur

Wil je jouw kennis en vaardigheden in Eerste Hulp uitbreiden en delen met anderen? De opleiding tot EHBO instructeur bij AREHBO biedt jou deze kans. Deze erkende opleiding is gecertificeerd door het Oranje Kruis en stelt je in staat om anderen op te leiden in levensreddende vaardigheden.

Voorwaarden deelname en duur van de opleiding

Om deel te nemen aan de opleiding tot EHBO-instructeur Oranje Kruis dien je te beschikken over een geldig EHBO-diploma van een erkende organisatie, bij voorkeur het Oranje Kruis. Daarnaast dien je fysiek in staat te zijn om Eerste Hulp vaardigheden zelf uit te voeren. De opleiding duurt maximaal 9 lesdagen, met één lesdag per week van 9.00 tot 16.00 uur. Het tempo van de opleiding wordt in overleg met jou bepaald.

Programma en examinering

De opleiding bestaat uit twee modules:

 1. Eerste Hulp Vaardigheden: Hier leer je theoretische en praktische vaardigheden.
 2. Didactische Vaardigheden: Je ontwikkelt didactische en presentatievaardigheden.
 3. Voor het EHBO-instructeur examen leg je drie examens af: een theoretisch examen, vier praktijkstations en de geschiktheidstest ‘Instructie Eerste Hulp’. Bij herkansing worden examenkosten per onderdeel opnieuw berekend.

Examenkosten zijn inclusief BTW

 • Theorie examen: €115,-
 • Vaardighedenexamen: €325,- (Let op: kandidaat dient eigen EHBO koffer of rugtas mee te nemen)
 • Didactiekexamen: €185,-
 • Administratiekosten per opnieuw aangevraagd examen: €15,-

Mogelijk wordt een instaptoets afgenomen ter controle van het aanvangsniveau. Zelfstudie voor de instaptoets is vereist. AREHBO regelt de examenaanvraag.

Cursuslocatie(s) mogelijkheden:

 • AREHBO veiligheidstrainingen, Keesomstraat 19 in Ede;
 • In overleg of bij grotere groepen zijn in company locaties altijd bespreekbaar.

Inbegrepen bij een cursus

Wij verzorgen lunch voor onze cursisten als de cursus op onze eigen locatie plaatsvindt (die bestaat uit minimaal 2 dagdelen). Daarnaast zijn koffie en thee onbeperkt te verkrijgen. Beide zijn inbegrepen in de cursusprijs. Wij voorzien de cursisten van een warme maaltijd als de cursus aan het einde van de middag begint. Dit doen wij op basis van nacalculatie.

Word een gekwalificeerde EHBO instructeur en deel je kennis om levens te redden in noodsituaties. Meld je vandaag nog aan voor de opleiding Instructeur Eerste Hulp bij AREHBO.

Ervaringen van anderen met de opleiding instructeur EHBO bij AREHBO

Toen ik op zoek was naar een bedrijf waar ik snel mijn opleiding tot EHBO-instructeur kon volgen, kwam ik bij AREHBO terecht. Vanaf het eerste gesprek met Wouter en zijn team werd ik uitstekend geholpen. Ze dachten met me mee om oplossingen te vinden, in plaats van belemmeringen te zien. De instructeurs zijn zeer gepassioneerd en beschikken over uitgebreide ervaring en kennis. Er is altijd ruimte voor vragen en ik ben vol vertrouwen de examens ingegaan. Het resultaat is dat ik nu weer gediplomeerd aan de slag kan als EHBO-instructeur. Ik kan AREHBO aan iedereen aanraden. De medewerkers zijn vriendelijk, denken mee en reageren snel op vragen. Met meerdere locaties in Nederland is er vast wel eentje die bij jou in de buurt ligt. En als dat niet het geval is, overweeg dan toch eens om iets verder te reizen, want kwaliteit staat hier absoluut voorop!

Opleiding Instructeur EHBO Oranje Kruis De best Oranje Kruis gecertificeerde instructeurs opleiding van Nederland
€2305,- excl. btw Exclusief examenkosten
 • Examenkosten zijn €625,- inclusief BTW
 • Een instructeursopleiding van een ijzersterk en ervaren docententeam
 • De best gecertificeerde instructeurs opleiding van Nederland
 • Cross-over naar andere certificeringen makkelijk geregeld.
 • Altijd heerlijke koffie en een verse lunch tijdens lesdagen!
Direct inschrijven Op eigen locatie