Word een Competente PBLS-Instructeur met AREHBO uit Ede

Het belang van kinderreanimatie is niet te onderschatten; een snelle reactie bij een kind met een circulatiestilstand vergroot hun overlevingskansen. Jij begrijpt dit als geen ander. In de PBLS-instructeursopleiding bereiden we je grondig voor op het zelfstandig geven van kinderreanimatiecursussen. Zo draag je kennis over en help je anderen adequaat te handelen wanneer een kind in levensgevaar verkeert.

Voorwaarden voor Deelname

Om deel te nemen, dien je bedreven te zijn in reanimatievaardigheden. Een goede demonstratie is cruciaal in het reanimatieonderwijs. Aan het begin van de cursus dienen cursisten te beschikken over een NRR hulpverlenerscertificaat voor de NRR basis instructeur cursus. Als je PBLS-instructeur wilt worden, is een PBLS hulpverlenerscertificaat vereist. Voor wie beide instructeurskwalificaties wil behalen, zijn beide hulpverlenerscertificaten (BLS en PBLS) nodig.

Nieuwe Toegangseisen

Vanaf november 2022 heeft de NRR besloten de bestaande toegangseisen te schrappen. Volgens de NRR is het cruciaal dat instructeurs (P)BLS sterke onderwijsvaardigheden hebben om effectief reanimatievaardigheden aan cursisten over te brengen. De focus ligt dus op onderwijs, met minder nadruk op medische achtergronden.

Wat is PBLS?

PBLS staat voor Pediatric Basic Life Support (kinderreanimatie). Deze aanvullende opleiding bouwt voort op BLS en AED-opleidingen (reanimatie voor volwassenen). Je kunt ook enkel voor een PBLS-opleiding kiezen.

Deskundige NRR-Gecertificeerde Docenten

Onze PBLS-instructeursopleiding wordt geleid door ervaren professionals met ruime praktijkervaring. Onze instructeurs zijn NRR-gecertificeerd en zorgen voor een optimaal leerklimaat.

Vaardigheden van een PBLS-Instructeur

Na het voltooien van de Basis Instructeur Cursus (BIC) beheers je als (P)BLS-instructeur:

-Het geven van een BLS en/of PBLS demonstratie, inclusief AED-gebruik volgens de actuele NRR-richtlijnen.
-Het geven van presentaties voor basiscursussen basale reanimatie (BLS en/of PBLS) en opfris- en vervolgtrainingen (BLS en/of PBLS).
-Het opstellen van een lesplan voor opfris- en vervolgtrainingen.
-Het begeleiden van cursisten bij het uitvoeren van scenario’s volgens principes van voorbereiding, uitvoering en afsluiting.
-Coachingsvaardigheden voor formatief handelen, inclusief 4-stappen instructietechniek, mastery learning en effectieve feedback (methoden: directe feedback, Pendleton en Learning Conversation).
-Reflecteren op je eigen handelen als instructeur.
-Het opstellen van het lesplan voor de Basis Instructeurs Cursus PBLS

Programma PBLS-Instructeursopleiding

Onze cursus omvat diverse didactische werkvormen: presentaties, scenariotraining en vaardigheidstraining. Theorie en praktijk worden gecombineerd. We behandelen de oorzaken van een hartstilstand bij kinderen en de relevante vaardigheden voor PBLS.

Na de PBLS-Instructeursopleiding (NRR)

Om zelfstandig cursussen te geven, moet je de status van instructeur bereiken. Naast het voltooien van de Basis Instructeurs Cursus (BIC) dien je nog 2 stages te doorlopen. Bekijk welke stadia nodig zijn om van Kandidaat-Instructeur naar Instructeur te gaan.

Cursuslocatie(s) mogelijkheden:

  • AREHBO veiligheidstrainingen, Keesomstraat 19 in Ede;
  • In overleg of bij grotere groepen zijn in company locaties altijd bespreekbaar.

Inbegrepen in de cursus PBLS-instructeursopleiding (NRR)

Gedurende de cursus is koffie en thee onbeperkt verkrijgbaar.

Opleiding PBLS instructeurs (NRR) In de PBLS-instructeursopleiding (NRR) stomen we je inhoudelijk en didactisch klaar om zelfstandig kinderreanimatie-cursussen te geven.
€260,- Excl. btw p.p.
  • Op locatie of bij AREHBO
  • Officieel bevoegd om kinderreanimatiecursussen te geven
  • Geen instroomeisen meer vanaf 2023
  • Alleen te volgen wanneer je in het bezit bent van het PBLS certificaat
Op eigen locatie Direct inschrijven

Bekijk hier ons cursusaanbod

Opleiding PBLS instructeur
  • zaterdag 26-10-2024
  • 08:30 tot 12:30
  • 2 beschikbaar
  • Ede
Inschrijven nog 2 beschikbaar

Veel gestelde vragen

Hoe houd ik mijn kennis op peil als PBLS-instructeur?

Om je kennis op peil op te houden en je NRR-bevoegdheid als PBLS-instructeur te verlengen, moet je eens in de twee jaar de herhalingscursus volgen. Cursisten die bij ons bekend zijn krijgen een herinnering voor de herhalingscursus. Reserveer je plek op tijd, wij plannen een half jaar vooruit!

Kan ik een vrijstelling krijgen voor de opleiding PBLS-instructeur?

Als je een volwaardig BLS/AED-instructeur bent, volg je en verkorte opleiding tot PBLS-instructeur. Je geeft dan maar één keer les als kandidaat-instructeur onder begeleiding.

Op zoek naar een andere vestiging?

Bekijken