Wat is een BHV plan?

Een BHV Plan (Bedrijfshulpverleningsplan) is een cruciaal document dat de veiligheidsprocedures en noodmaatregelen binnen een organisatie beschrijft. Het is ontworpen om werknemers en bezoekers te beschermen in geval van noodsituaties zoals brand, ongevallen of andere calamiteiten. Met een goed opgesteld BHV Plan zorg je ervoor dat jouw organisatie voorbereid is om snel en effectief te reageren, waardoor de risico’s en schade tot een minimum worden beperkt. Daarnaast zijn werkgevers verplicht om schriftelijk vast te leggen hoe zij hun BHV georganiseerd hebben.

Waarom een BHV plan?

Naast de verplichting om schriftelijk vast te leggen hoe je bedrijfshulpverlening geregeld is geeft het ook duidelijkheid en structuur in je BHV organisatie. De BHV’ers kunnen inzien waar de nooduitgangen zijn, welke materialen er aanwezig zijn, wie de BHV’ers zijn, wie de leiding neemt, etc. Hierdoor zorg je dat jouw BHV’ers beter voorbereid zijn op noodsituaties waarbij verwacht wordt dat de BHV’er gaat handelen. Je verminderd hierdoor handelingsverlegenheid.

Waarom een BHV plan laten maken?

Bij het maken van een BHV plan kunnen soms wat uitdagingen om de hoek komen kijken. Denk aan de vragen wat moet er in, wanneer is het voldoende voor de wetgever, en hoe zorg ik dat ik een BHV plan up-to-date hou. Onze ervaren veiligheidskundige kunnen alle onzekerheid hieromheen weghalen. Doordat wij vaak een BHV plan maken, weten wij wat erin moet komen en zijn wij hier veel efficiënter in dan dat een medewerker dit gaat uitzoeken, maken, checken en vervolgens mogelijk niet alle gegevens die er in horen in het BHV plan heeft opgesteld. Hierdoor is het financieel interessanter om een BHV plan door AREHBO op te laten stellen.

Hoe nu verder?

Wil je door ons een BHV-plan laten maken? Vraag dan nu een offerte aan. Wij sturen je zo snel mogelijk een offerte toe. Na goedkeuring plannen we samen een moment in waarop onze veiligheidskundige langs komt om jouw BHV organisatie in kaart te brengen.

BHV plan Hoe heb jij jouw BHV geregeld?
Prijs op aanvraag
  • Ervaren adviseurs
  • Breng duidelijkheid in je BHV organisatie
  • Conform de laatste wet en regelgeving
  • >25 jaar ervaring
Offerte aanvragen