Wat is een RI&E?

Een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) is de basis van het arbobeleid van jouw bedrijf of organisatie. In deze RI&E breng je risico’s in kaart en beschrijf je hoe je deze risico’s aan pakt.  Een RI&E is een essentiële stap om werkplekrisico’s te identificeren, te evalueren en te beheersen. Een RI&E stelt je daardoor instaat om een veilige werkomgeving te creëren. Daarnaast is het in de meeste gevallen verplicht om een RI&E te hebben. Heeft jouw bedrijf voor minimaal 40 uur personeel in dienst? Dan is een RI&E voor jouw bedrijf verplicht. Vanaf 25 werknemers is het daarnaast ook verplicht om jouw RI&E te laten toetsen door een HVK’er en een Arboarts. Bij het maken van een RI&E en het laten toetsen van een RI&E kunnen wij jou helpen. Hierdoor voldoe je aan alle wet- en regelgeving.

Waarom een RI&E laten maken?

Een RI&E maken kost veel tijd en is erg precies werk. Alle risico’s in kaart brengen lijkt een eenvoudig klusje maar je vergeet er zo een paar. Wanneer je dan een controle krijgt en dit niet goed op orde hebt, of wanneer er een bedrijfsongeval plaats vindt en blijkt dat jouw RI&E niet dekkend is, heb je als werkgever een groot probleem. Daarom is het van groot belang om een gedegen RI&E te hebben en deze, wanneer nodig, getoetst te hebben door kerndeskundige. Bij AREHBO is dit voor ons dagelijkse kost. Wij weten wat er nodig is om een goede RI&E te hebben. Hierdoor bespaar je tijd van jouw personeel en vaak ook kosten in de toetsing. Wanneer bij de toetsing blijkt dat de RI&E niet voldoende dekkend is, kan het zijn dat er erg veel aangepast moet worden waardoor je dubbele kosten hebt voor de toetsing en je nog meer tijd kwijt bent.

Waarom AREHBO een RI&E laten maken?

Onze doorgewinterde veiligheidskundigen zijn gespecialiseerd in het op maat uitvoeren van Risico-Inventarisatie & -Evaluatie. We analyseren de werkomgeving, identificeren mogelijke risico’s en evalueren hun impact op de veiligheid en gezondheid van de medewerkers. We stellen vervolgens een gedetailleerd rapport op met aanbevelingen en maatregelen om risico’s te beheersen en de veiligheid te versterken. Doordat we dit proces efficiënt ingericht hebben en dit vaak voor onze klanten doen zijn de kosten hiervan een stuk lager dan wanneer je zelf hiermee aan de slag gaat. Je bespaard op de kosten van de toetsing en jij of je personeel bespaar behoorlijk wat tijd met een RI&E te maken die voldoet aan alle wet- en regelgeving.

Hoe nu verder?

Wil je door ons een RI&E laten maken? Vraag dan nu een offerte aan. Wij sturen je zo snel mogelijk een offerte toe. Na goedkeuring plannen we samen een moment in waarop onze veiligheidskundige langs komt om de RI&E op te maken en de risico’s te inventariseren. Nadat dit gemaakt is wordt er een plan van aanpak gemaakt. Hierin staan onderdelen die aangepast moeten worden. Daarna wordt de RI&E afgemaakt. Mocht er een toetsing nodig zijn plannen we deze hierna in. Wij nemen zo veel mogelijk werk uit handen om zo snel en efficiënt mogelijk jouw bedrijf te laten voldoen aan alle wet- en regelgeving. Ook bieden wij de optie om jaarlijks de RI&E up-to-date te houden. Zo weet je zeker dat jouw risico’s altijd actueel zijn en eventuele nieuwe risico’s altijd beschreven zijn.

Risico Inventarisatie en Evaluatie Verzekerd zijn van een goedgekeurde RI&E?
Prijs op aanvraag
  • Ervaren adviseurs
  • Creëer een gezonde en veilige werkomgeving
  • Conform de laatste wet en regelgeving
  • >25 jaar ervaring
Offerte aanvragen