Wat is een ontruimingsplan?

Een ontruimingsplan is een document waarin je als organisatie beschrijft hoe je omgaat met een ontruiming. Hierdoor weten de BHV’ers en al het overig aanwezige personeel wat er wanneer gedaan moet worden en welke stappen er ondernomen moeten worden bij een ontruiming. Een ontruimingsplan is altijd maatwerk. Ieder bedrijf en bedrijfslocatie ziet er immers anders uit. In een ontruimingsplan komen bijvoorbeeld de volgende onderdelen terug:

  • Hoe wordt er intern en extern gealarmeerd?
  • Tekening van de situatie.
  • Wanneer ga je ontruimen en hoe.

Waarom een ontruimingsplan?

In sommige gevallen is een ontruimingsplan verplicht. In het Bouwbesluit van 2012 staat dat een beheerder van een gebouw verantwoordelijk is voor een ontruimingsplan wanneer een gebouw een brandmeldinstallatie heeft. Heeft jouw gebouw een brandmeldinstallatie? Dan is een ontruimingsplan dus verplicht. Maar ook wanneer een ontruimingsplan niet verplicht is, is het erg belangrijk dat jouw BHV’ers weten wat ze moeten doen bij een ontruiming. Daarom kiezen veel van onze klanten zonder brandmeldinstallatie ook voor een ontruimingsplan en ontruimingstekeningen.

Waarom een ontruimingsplan laten maken door AREHBO?

Een ontruimingsplan maken is niet in een paar minuten geregeld. Dit moet vaak erg doordacht gebeuren. Onze veiligheidskundige zijn gespecialiseerd in het op maat maken van ontruimingsplannen. We analyseren het gebouw, identificeren potentiële risico’s en creëren een gedetailleerd plan dat aansluit op uw specifieke behoeften. Hierdoor weet je zeker dat het goed gebeurd en bespaard het jou en jouw organisatie behoorlijk wat tijd. Daarnaast bieden wij het ook aan om jaarlijkse ontruimingsoefening op locatie te doen. Hierdoor weten jouw mensen wat er moet gebeuren bij een calamiteit. Dankzij de jaarlijkse oefeningen ervaar je ook gelijk of je ontruimingsplan nog actueel is.

Hoe nu verder?

Wil jij jouw personeel veilig laten werken? Vraag dan nu een offerte aan. Wij maken dan een offerte voor je en begeleiden je naar een veilige ontruimingsplan.

Ontruimingsplan Hulp bij het maken van een ontruimingsplan?
Prijs op aanvraag
  • Op maat gemaakte ontruimingsplannen
  • Alles volgens de laatste wet en regelgeving
  • Ontruimingstekeningen door onze eigen tekenaar