Een ontruimingsplan is van cruciaal belang voor de veiligheid van uw personeel en bezoekers. In geval van brand, aardbeving of andere noodsituaties is het van groot belang dat iedereen snel en efficiënt kan worden geëvacueerd. Door het opstellen van een ontruimingsplan worden de risico’s aanzienlijk verminderd en kan het aantal slachtoffers worden beperkt.

Met een ontruimingsplan zorgt u voor duidelijke instructies, zodat iedereen weet hoe te handelen in geval van nood. Dit bevat onder andere een duidelijke indeling van de ruimtes, nooduitgangen en verzamelplaatsen. Daarnaast bevat een ontruimingsplan ook aanwijzingen voor specifieke situaties, zoals hoe te handelen in geval van rookontwikkeling of hoe te handelen als de nooduitgangen niet toegankelijk zijn.

Het opstellen van een ontruimingsplan is niet alleen verplicht volgens de wet, maar ook een verantwoordelijkheid van elke werkgever. U zorgt er zo voor dat uw personeel en bezoekers veilig zijn en dat u zich aan de wetgeving houdt.

Laat ons u helpen met het opstellen van een ontruimingsplan dat specifiek is voor uw organisatie. Wij zorgen voor een efficiënte en effectieve oplossing, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid van uw personeel en bezoekers. Neem vandaag nog contact met ons op om te bespreken hoe wij u kunnen helpen.

Ontruimingsplan op maat

U kunt bij AREHBO service & advies terecht voor een ontruimingsplan op maat voor uw organisatie of gebouw dat voldoet aan de NEN 8112. Dit is de leidraad voor ontruimingsplannen die de brandweer hanteert. Het is onderdeel van de BNO (Bedrijfsnoodorganisatie). Het BNO-ontwerp wordt gebaseerd op uw:

  • aanwezige personen;
  • bedrijfsprocessen;
  • noodvoorzieningen;
  • organisatiestructuur;
  • werktijden;
  • werkzaamheden.

U kunt ook kiezen voor een tijdelijk en specifiek ontruimingsplan, bijvoorbeeld als u een evenement of open dag organiseert.

Ontruimingstekeningen

Bent u op zoek naar een professionele en betrouwbare oplossing voor het creëren van ontruimingstekeningen? Zoek niet verder! Onze experts hebben jarenlange ervaring in het maken van precieze en gedetailleerde ontruimingstekeningen voor gebouwen van alle soorten en maten. Onze tekeningen voldoen aan de meest recente wet- en regelgeving en zorgen ervoor dat uw gebouw voldoet aan de veiligheidsnormen. Laat ons uw ontruimingstekeningen verzorgen zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over eventuele veiligheidsrisico’s en u zich kunt concentreren op uw dagelijkse werkzaamheden. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en een vrijblijvende offerte.

Wet en regelgeving

In Nederland is de Arbowet de belangrijkste wetgeving voor ontruimingsplannen. Deze wet bepaalt dat werkgevers verplicht zijn een ontruimingsplan op te stellen voor hun gebouw of locatie en dat dit plan regelmatig getest en bijgewerkt moet worden. Werkgevers moeten ook zorgen voor voldoende vluchtwegen en nooduitgangen en ervoor zorgen dat medewerkers op de hoogte zijn van het ontruimingsplan en weten hoe ze zich moeten gedragen in geval van een noodsituatie.

Het is belangrijk om te benadrukken dat ontruimingsplannen niet alleen van toepassing zijn op kantoorgebouwen, maar ook op andere gebouwen zoals scholen, ziekenhuizen, hotels en appartementencomplexen. Het is aanbevolen om een professional te raadplegen bij het opstellen van een ontruimingsplan, zodat de juiste maatregelen kunnen worden genomen om de veiligheid van medewerkers en bezoekers te garanderen.

Contact

Wilt u meer weten over een ontruimingsplan, neem dan contact met ons op!

Neem contact op voor advies op maat

Ontruimingsplan Opstellen ontruimingspan
Prijs op aanvraag
  • Op maat gemaakte ontruimingsplannen
  • Alles volgens de laatste wet en regelgeving
  • Ontruimingstekeningen door onze eigen tekenaar
Afspraak maken Orderformulier