Leer Reanimeren en Red Levens met AREHBO uit Ede

Stel je voor: je bent in gesprek met een collega en plotseling grijpt ze je arm. Je schrikt, kijkt naar links en ziet haar ogen wegrollen terwijl ze in haar bureaustoel zakt. Het is een alarmerende situatie, en je voelt de urgentie om te handelen. Maar weet je wat je moet doen?

Het belang van reanimatie door omstanders kan niet genoeg benadrukt worden. Het kan de overlevingskans aanzienlijk vergroten, vooral als er snel actie wordt ondernomen. In de cruciale eerste minuten zijn omstanders vaak de enigen die kunnen ingrijpen, en jij zou die persoon kunnen zijn.

Wanneer is de Reanimatiecursus van Toepassing?

Wij leren je hoe je het tijdsverschil kunt overbruggen tussen het redden van iemands leven en de komst van een ambulance. Na het volgen van onze reanimatiecursus ben je in staat om:

-Een hartstilstand te herkennen;
-Te reanimeren en een AED te gebruiken;
-Het bewustzijn van een slachtoffer te controleren en te bepalen of deze persoon nog ademt;
-Effectieve borstcompressies (hartmassages) te geven en beademing toe te passen.
-De praktische vaardigheden die je oefent op een reanimatiepop worden onder deskundige begeleiding van een instructeur met NRR-certificering (Nederlandse Reanimatie Raad) aangeleerd.

Voor Wie is de Reanimatiecursus?

Iedereen kan de reanimatiecursus volgen, er zijn geen toelatingseisen. Een hartstilstand, ongeluk, verstikking, verslikking of verdrinking kan iedereen overkomen. Als je weet hoe je moet reanimeren, ben je een levensredder.

Hoe Rond ik de Reanimatiecursus Af?

De reanimatiecursus sluit je af met een beoordeling waarbij we kijken of je in staat bent om de geleerde vaardigheden adequaat in de praktijk te brengen.

Na de Reanimatiecursus met AED kun je:

-De veiligheid van jezelf en het slachtoffer beoordelen;
-Op de juiste wijze 112 bellen;
-De ademhaling van het slachtoffer controleren;
-De juiste stappen inzetten;
-Beginnen met reanimeren;
-Een AED gebruiken.

Wat is een AED?

Een AED, of ‘Automatische Externe Defibrillator’, kan het hart resetten door middel van een elektrische schok. Na het voltooien van de reanimatiecursus met AED, weet jij hoe je dit apparaat moet bedienen en kun je levens redden.

Cursuslocatie(s) Opties:

-AREHBO veiligheidstrainingen, Keesomstraat 19 in Ede;
-Op jouw eigen locatie (Bij een groep van minimaal 6 personen bieden we de Reanimatiecursus op elke gewenste locatie in het land aan. Neem contact op voor de mogelijkheden.)

Reanimatie en AED opleiding Erkend Rode Kruis
€80,- Inclusief BTW p.p.
 • Leer in 4 uur te reanimeren en een AED te gebruiken
 • Ervaren en deskundige instructeurs
 • Nederlandse reanimatieraad erkend certificaat na afloop
Direct inschrijven Op eigen locatie

Bekijk hier ons cursusaanbod

Reanimatie en AED training Basis
 • 27-02-2024
 • 18:30 tot 22:30
 • 9 beschikbaar
 • Ede
Inschrijven
Reanimatie en AED training Basis
 • 30-04-2024
 • 18:30 tot 22:30
 • 9 beschikbaar
 • Ede
Inschrijven
Reanimatie en AED training Basis
 • 05-06-2024
 • 18:30 tot 22:30
 • 12 beschikbaar
 • Ede
Inschrijven

Veel gestelde vragen

Hoelang is een reanimatiecertificaat geldig?

Een reanimatiecertificaat is twee jaar geldig. Wij attenderen je er wel op dat je verantwoordelijk blijft voor de vaardigheden die horen bij reanimeren. Wij adviseren je daarom om jaarlijks een herhalingscursus reanimatie te volgen zodat jij als certificaathouder competent blijft en levens kan redden.

Hoe houd ik mijn kennis en vaardigheden op peil?

Het is belangrijk elk jaar een herhalingscursus reanimatie te volgen, om alle vaardigheden weer eens goed te oefenen. Door herhalingslessen te volgen, blijft je kennis op peil en gaan de handelingen in een noodsituatie als vanzelf. Een herhalingscursus duurt ongeveer 3 uur.

Wordt een reanimatiecursus vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Er zijn zorgverzekeraars die een vergoeding geven voor een reanimatiecursus. Lees hier aanvullende informatie.

Verzekering bij letselschade

Je kan letselschade oplopen het verlenen van EHBO. Je eigen verzekering dekt in veel gevallen letselschade en aansprakelijkheid bij schade aan anderen en hun bezittingen. Mocht je eigen verzekering geen dekking bieden, dan kun je gedurende geldigheid van dit certificaat aanspraak maken op de aansprakelijkheidsverzekering van het Nederlandse Rode Kruis.

Is een reanimatiecursus verplicht voor een bedrijf?

In Nederland is het niet verplicht voor een bedrijf om reanimatiecursussen aan te bieden of te verplichten voor hun medewerkers. Het is echter wel aanbevolen dat bedrijven hun medewerkers hierin opleiden, omdat het kunnen reanimeren van levensbelang kan zijn in noodsituaties.

Wat doet een AED als hij hartactiviteit meet?

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) meet de hartactiviteit van een persoon door middel van elektroden die op de borst van de persoon worden geplaatst. De elektroden detecteren de elektrische activiteit van het hart en sturen deze informatie naar de AED. De AED analyseert vervolgens de hartritme en bepaalt of er een noodzaak is voor een defibrillatie (schok om het hart weer in ritme te brengen). Als de AED een ventrikelfibrillatie (VF) detecteert, geeft het een waarschuwing af en adviseert het de gebruiker om een ​​schok toe te dienen.