Preventie is beter dan blussen, vertrouw op ons voor uw brandveiligheid.

Blusmiddelen zijn van cruciaal belang voor de veiligheid in uw bedrijf of organisatie. Het is daarom van groot belang dat deze regelmatig worden gecontroleerd en gekeurd. Onze professionele monteurs hebben jarenlange ervaring in het keuren van blusmiddelen en garanderen een snelle en efficiënte service.

Wij keuren onder andere sproeischuimblussers, brandslanghaspels, poederblussers en CO2-blussers. Daarnaast geven wij ook advies over de plaatsing en het gebruik van uw blusmiddelen. Zo kunt u er zeker van zijn dat uw blusmiddelen optimaal functioneren in geval van nood.

Onze keuringen worden uitgevoerd volgens de geldende NEN-normen en wetgeving. Hierdoor bent u verzekerd van een veilige en compliante werkomgeving. Daarnaast ontvangt u na afloop van de keuring een rapport met daarin de resultaten en eventuele aanbevelingen.

Wij bieden ook periodieke onderhoudscontracten aan, zodat u er zeker van bent dat uw blusmiddelen altijd up-to-date zijn. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken voor een keuring. Wij staan u graag te woord.

Verplichte controle brandblussers

Brandblussers zijn een belangrijk onderdeel van de brandveiligheid in elk bedrijf of gebouw. Om ervoor te zorgen dat brandblussers in goede werkende staat zijn en klaar zijn voor gebruik in geval van nood, is het noodzakelijk om regelmatige controles uit te voeren. Volgens de wetgeving moeten brandblussers minimaal eenmaal per jaar worden gecontroleerd door een REOB erkend bedrijf. Tijdens deze controle wordt de houdbaarheid van de blusser gecontroleerd, de druk in de cilinder gemeten, de werking van de hendel en de leidingen nagekeken, en het blusmiddel wordt bijgevuld of vervangen indien nodig.

Het is aanbevolen om de controles te laten uitvoeren door een erkend bedrijf met ervaring in het onderhouden van brandblussers. Dit zorgt ervoor dat de controle op de juiste manier wordt uitgevoerd en dat eventuele problemen snel worden opgelost.

Het is ook belangrijk om te weten dat het niet naleven van de verplichte controles van brandblussers kan leiden tot boetes. Daarom is het van groot belang om ervoor te zorgen dat de controles op tijd worden uitgevoerd en dat er altijd voldoende werkende brandblussers aanwezig zijn in het gebouw.

Bij het keuren van blusmiddelen hanteer je de volgende checklist:

 • Hangen de blusmiddelen nog op de juiste plaats?
 • Zijn de blusmiddelen recent gecontroleerd en gekeurd door een erkend bedrijf?
 • Zit de borging nog op de blusmiddelen?
 • Zijn de gebruiksinstructies goed te lezen?

Jaarlijks onderhoud door AREHBO service & advies

Éen keer per jaar is een controle verplicht. Bij de keuring maken wij een looplijst op. De controle vindt plaats volgens de daartoe gestelde norm en frequentie. Wij adviseren deze frequentie jaarlijks volgens de NEN-normen. Bij de controle beoordeelt onze onderhoudsdeskundige ook of er voldoende blusmiddelen aanwezig zijn. Als er te weinig aanwezig zijn, geeft hij hiervoor vrijblijvend advies.

KIWA certificering AREHBOArehbo service & advies bus

Richtlijnen controle & onderhoud

 • Bij een controle houden wij ons aan de richtlijnen en fabrieksvoorschriften:
 • Wij hanteren een staffeltarief; bij grotere aantallen krijg je korting;
 • Wij rekenen geen voorrijkosten binnen 30 kilometer van ons adres. Als blussers worden afgekeurd maken wij een afspraak over de vervanging van deze blusmiddelen.
 • Wij letten naast de controle op de brandblusmiddelen ook op veiligheidsaspecten zoals obstakels. De projectring (plaatsing) en adviseren je daarin.
 • De levensduur van brandblussers is maximaal 20 jaar. Daarna worden blussers buiten gebruik gesteld.

Periodiek onderhoud blusmiddelen

Voor de blusmiddelen en brandslanghaspels is naast de jaarlijkse controle aanvullend periodiek onderhoud nodig. Hiervoor houden wij de NEN 2559 en NEN 671-3 aan.

Schuimblusser

Elke 5 jaar moet er uitgebreid onderhoud worden uitgevoerd. Hiervoor bieden wij een servicewissel aan. Wij wisselen uw huidige blusser om voor een soortgelijk type blusser die weer 5 jaar mee kan. Zo is er geen risico meer op afkeuring.

CO2 – Koolzuursneeuw blusser

Als een CO2-blusser 10 jaar oud is, moet deze stoomwezen gekeurd worden. Na 20 jaar is het einde van de levensduur bereikt en dient de blusser te worden vervangen.

Poederblusser

Elke 10 jaar moet de poederblusser gereviseerd worden. Ook hiervoor bieden wij een servicewissel aan. De poederblusser vervangen wij door een soortgelijk type blusser, of in overleg een schuimblusser.

Brandslanghaspel

Elke 5 jaar dient de brandslanghaspel te worden afgeperst conform de NEN 671-3. Wil je meer weten over de controle van blusmiddelen zoals draagbare blussers of slanghaspels? Neem contact met ons op!

Onderhoudscontract

Je kunt ook direct een onderhoudscontract sluiten, zonder vast termijn. Vul het formulier in: Onderhoudscontract

Keuren blusmiddelen Bereken de kosten
Aantal stuks:
Prijs per stuk Prijs op aanvraag
 • Volgens de NEN 2559 norm
 • REOB KIWA gecertificeerd
 • Jaarlijkse controle door een specialist
 • Geen verborgen kosten, altijd eerlijk en transparant advies
Afspraak maken Orderformulier