AEDs in centrum Veenendaal geven veilig gevoel.

AEDs in centrum Veenendaal geven veilig gevoel

VEENENDAAL – Binnenstadsmanager Peter Baten heeft woensdagmiddag samen met wethouder Bert van den Bos de AED’s in Veenendaal centrum officieel in gebruik genomen. In totaal hangen er nu elf Automatische Externe Defibrillatoren.

Een defibrillator is een apparaat waarmee men door het toedienen van een elektrische schok het hart van patiënt met een hartstilstand soms weer op gang kan helpen. In de directe omgeving van elke defibrillator zijn een aantal winkeliers of medewerkers opgeleid om dit apparaat te gebruiken.

,,Eerst hingen er slechts twee in het centrum”, zegt binnenstadsmanager Peter Baten voor de camera van Veenendaalse Krant. ,,Wij als ondernemers, maar ook de consumenten, vinden veiligheid belangrijk. We zijn blij dat er nu elf AED’s hangen. Het is een veilig idee als er hulp bij de hand is.”

Baten verwacht dat er in de toekomt meer AED’s in de Veenendaalse binnenstad komen te hangen. ,,Hoe groter het wordt, hoe meer er komen te hangen. Dus als Brouwerspoort straks af is, zullen er misschien weer één of twee komen.”

Voorzitter Hugo Helmes van de Stichting Reanimatie Onderwijs Veenendaal-Wageningen was tevens aanwezig bij de presentatie van de AED’s in het centrum en gaf nog enige uitleg aan binnenstadsmanager Peter Baten en wethouder Bert van den Bos. Hij was erg tevreden dat Veenendaal nu de stap heeft genomen de AED beter beschikbaar te maken voor de mensen die hulp willen bieden.

De stichting is reeds twee jaar geleden gestart met de cursussen de apparaten te gebruiken en nu is ook eindelijk het moment dat mensen snel een AED ter beschikking hebben om in een noodsituatie in het centrum te kunnen gebruiken. Daarmee nemen de overlevingskansen van de mensen met een hartstilstand enorm toe.

zie ook de weekkrant