Cursus EHBO school

EHBO op school

AREHBO service & advies zet zich in voor het initiatief om jongeren vanaf 14 jaar verplicht EHBO als lesstof aan te bieden op school. Daarmee streven we ernaar de 300 mensen die jaarlijks overlijden aan een hartstilstand en de 140.000 jongeren die op de Eerste Hulp belanden in aantal te laten dalen. Bovendien hebben ruim 20.000 jongeren de petitie ondertekend omdat zij iets willen betekenen voor de samenleving. Als je weet wat je moet doen in een noodgeval en juist moet laten, kun je immers levens redden.

EHBO op school maakt verschil tussen leven en dood

Als de hoeveelheid mensen die een opleiding EHBO of reanimatie opleiding volgt stijgt, dalen deze cijfers. Voornamelijk bij de groep jongeren valt er nog flink terrein te winnen, want zij maken meer verschil dan u denkt!

AREHBO service & advies maakt zich hard voor het initiatief om jongeren vanaf 14 jaar verplicht EHBO als lesstof aan te bieden op school.

Campagne juni 2018

Wat is 4 minuten op een mensenleven ?

U kunt in vier minuten alle post doornemen zonder het echt te lezen. U kunt in vier minuten een to do-lijst maken en erachter komen dat het werk zich alleen maar opstapelt. U kunt in vier minuten de sollicitaties doornemen en concluderen dat het personeelstekort nog wel even aanhoudt. U kunt in vier minuten de jaarbegroting nakijken en zien dat er weinig ruimte is voor EHBO-cursussen of ander nieuw lesmateriaal.

In vier minuten kunt u ook in een onderzoek van Het Rode Kruis 2017 lezen dat 92 procent van de kinderen vindt dat ze les over EHBO moeten krijgen. en dat nu nog niet de helft…

Wat zijn een paar lesdagen op een mensenleven ?

Heeft u een EHBO-diploma Oranje Kruis? En wilt u daar binnen het onderwijs meer mee doen? AREHBO ondersteunt u dan op diverse manieren.

Kijk HIER voor ons aanbod voor instructeur opleidingen en mogelijkheden voor het onderwijs.

Petitie

Gerrit van de Goor, EHBO-docent en werkzaam bij AREHBO, bood medio 2016 een petitie aan in de Tweede Kamer in Den Haag om zo meer bewustwording te creëren voor dit thema. Onderwijsinstellingen zagen in dat de urgentie groot was, getuige de vele handtekeningen. Ruim 20.000 leerlingen ondertekenden de petitie, omdat zij iets willen betekenen voor deze samenleving. Ze kunnen met een EHBO-cursus het verschil maken tussen leven en dood.

Omzien naar elkaar

In de dagelijkse praktijk kunnen jongeren van 14 jaar het verschil maken. Zowel thuis als op straat. Het is geruststellend om te weten dat jongeren in staat zijn om te helpen op een moment dat het nodig is. De samenleving zorgt voor elkaar, de overheid vraagt inzet van iedereen. De cursus EHBO sluit naadloos aan bij burgerparticipatie en creëert bij jongeren meer verantwoordelijkheidsgevoel. Daardoor wordt Nederland veiliger en gezonder. Zo zien we om naar elkaar en staan we samen sterk. Jong en oud.

Vrije ruimte op school

Om te zorgen dat elke jongere een EHBO cursus gaat volgen, hebben scholen grote invloed. De overheid geeft scholen een vrije lesruimte om zelf in te vullen. AREHBO pleit om deze vrije ruimte te gebruiken voor EHBO-cursussen en reanimatieonderwijs.
Als onderdeel van het lesprogramma maken jongeren vanaf 14 jaar zo kennis met de handelingen die een mensenleven kunnen redden.

Wist u dat er wekelijks 300 mensen overlijden aan een hartstilstand buiten het ziekenhuis?
Of dat er 140.000 jongeren tussen de 0 en 18 jaar op de SpoedEisende Hulp van een ziekenhuis
terecht komen?

AREHBO wil dat deze cijfers dalen. Dat maakt het verschil!

“In bijvoorbeeld vier lesuren kunnen jongeren al leren wat ze moeten doen bij een hartstilstand. Een cursus EHBO leert hen wat te doen bij een ongeval in en om het huis en op straat.” aldus Gerrit van de Goor.

Meer weten over EHBO op school? Wilt u weten wat AREHBO voor u kunt betekenen?

Neem contact op voor advies op maat!