Agressietraining “voorkomen is altijd beter dan genezen…”

Het was de druppel die de emmer deed overlopen! Als u ooit te maken heeft gehad met agressie op de werkvloer dan heeft u misschien gemerkt dat een conflict soms snel kan escaleren. Om fysiek geweld in een conflictsituatie te voorkomen is het handig dat u de signalen weet te herkennen en u zich op een de-escalerende manier opstelt ten opzichte van een agressor. In onze agressietrainingen leert u om agressieve situaties beter te kunnen herkennen en hoe u hierop het beste kunt reageren. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Het voorkomen van een escalatie staat daarom centraal in onze trainingen.

Voor wie?

Onze agressietrainingen zijn bedoeld voor iedereen die tijdens het werk te maken krijgt of kan krijgen met fysieke en of verbale agressie. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld de zorg-, horeca-, winkel- of baliemedewerkers. Elke beroepsgroep of branche brengt eigen risico’s met zich mee en vraagt om een andere aanpak. Een horecamedewerker heeft vaak met een andere vorm van agressie te maken dan iemand die werkzaam is in een winkel. AREHBO service & advies verzorgd agressietrainingen en onze instructeur heeft ervaring met nagenoeg alle beroepsgroepen. Afhankelijk van uw situatie bieden wij altijd trainingen op maat.

Wat zijn uw doelen?

Omdat elke agressietraining anders is hanteren wij geen standaard programma. Aan de hand van een oriënterend gesprek bepalen wij samen welke doelen u of uw onderneming heeft. Daarna kijken wij welke stappen er nodig zijn om deze doelen te behalen. Wij kijken hierbij gericht naar uw medewerkers en branche specifieke zaken. Aan de hand van deze oriëntatie  stellen wij een training op maat samen. Veelal werken wij met basis agressietrainingen van 4 uur tot de speciale training  van 8 uur. Bij de speciale training maken wij gebruik van een ervaren acteur. Hij/zij maakt de training realistisch.

Meer informatie

Agressietraining
Op aanvraag
  • Hanteren van eigen spanning: gedachten, ademhaling en spierspanning.
  • Duidelijk en stevig grenzen stellen bij grensoverschrijdend gedrag.
  • Oplossingsgerichte communicatie: gericht op een positieve uitkomst.
  • Programma op maar voor jou organisatie!
Meer informatie Op eigen locatie