Drie nieuwe AED’s in Bennekom

Drie nieuwe AED’s in Bennekom

Door Wout Schotsman

Oud-huisarts Hankees Smit is voorzitter van de Stichting AED Bennekom. Steeds benadrukt hij dat het uiterst belangrijk is dat rondom elke openbaar toegankelijke AED groepjes mensen zijn die in geval van een hartaanval kunnen reanimeren en de AED kunnen bedienen. Want dan telt elke seconde!

De eerste ambitie van de Stichting AED Bennekom was eraan bij te dragen dat er in Bennekom voldoende AED’s aanwezig zijn, te beginnen op de plekken waar veel mensen bij elkaar komen. Het centrum van Bennekom is zo’n plek. Daar hangen nu al diverse AED’s en binnenkort wordt een nieuwe AED geplaatst bij Het Oude Postkantoor, aangeboden door de Ondernemersvereniging Bennekom. Kerken zijn ook dat soort plekken. In het Kerkheem hangt al een AED, vrijdag is er ook een AED geplaatst bij de NPB aan de Emmalaan. De woonwijken zijn vaak nog “witte plekken”. Daarom wordt nu ook een AED geplaatst bij de familie Schouten, Van Balverenweg 67 (tegenover Tuincentrum Hans Rozeboom). Daarmee besluit de Stichting AED Bennekom de actie die indertijd werd gehouden, samen met de Triple B Big Band Bennekom, die geld voor maar liefst vier AED’s opleverde.

De tweede ambitie van de stichting is dat er overal in de omgeving van AED’s groepjes mensen zijn die kunnen reanimeren, ook met behulp van een AED. Daarom wordt gestimuleerd dat een aantal mensen uit een straat of een buurt gezamenlijk een cursus volgt. Een groepje van zes tot acht personen uit een buurt of straat kan overleggen over een eigen reanimatie- AED-trainingsavond. Met een cursus van drie uur ben je al in staat om een leven te redden! Zo gaat de Vereniging van Eigenaren “Het Ericapark” een AED aanschaffen en een cursus organiseren voor bewoners van het Ericapark en omwonenden, bij voorbeeld bewoners van de Heelsumseweg, Alexanderweg en de Middeneng..

Foto: Johan Mulder

Bron de Weekkrant Bennekoms nieuwsblad Klik hier