Van Werven investeert in AED’s

Van Werven investeert in AED’s

Elke vestiging krijgt zijn eigen reanimatieapparaat

Van Werven heeft elke vestiging van een AED voorzien. Voluit een Automatische Externe Defibrillator. Dat is een draagbaar eenvoudig te bedienen apparaat waarmee het hart na een hartstilstand weer op gang kan worden gebracht.

Op de vijf vestigingen, drie in Oldebroek, Hattemerbroek en Biddinghuizen, krijgen de bedrijfshulpverleners een cursus van de EHBO vereniging uit Biddinghuizen om het apparaat te leren bedienen.

De aanschaf van de AED’s past binnen het maatschappelijk verantwoord ondernemerskarakter van Van Werven, dat als slogan ‘Duurzaam ondernemen met mens en techniek’ heeft. Elke week worden namelijk 300 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Vijf tot tien procent van hen overleeft het. Dat zijn schrikbarende cijfers, zeker omdat het eenvoudig anders kan. Snelle en doeltreffende hulp van omstanders is van levensbelang. Maar dan moet je wel weten wat je moet doen en de juiste spullen binnen hand bereik hebben. De eerste zes minuten zijn bij een hartstilstand cruciaal én een ambulance komt dus vaak te laat. Daarom is het belangrijk dat omstanders direct 112 bellen, onmiddellijk beginnen met reanimeren en met een AED het hart een of meerdere krachtige stroomstoten toedienen. Zodat de bloedsomloop weer op gang komt en het hart weer in een normaal ritme wordt gebracht.

De overlevingskans van slachtoffers van een hartstilstand kan dan worden verhoogd naar 50 tot 70 procent.
Bron: vanwerven.nl