BHV verplicht door je werkgever; handig voor thuis.

BHV verplicht door je werkgever; handig voor thuis.

Voor de meeste cursisten die bij ons komen is de cursus BHV (of EHBO) een verplichting vanuit de werkgever. BHV verplicht door je werkgever; handig voor thuis! Want wist je dat de meeste ongelukken gebeuren. Helemaal niet gek die uitspraak, een ongeluk zit in een klein hoekje.

Waarom juist in en om huis?

Maar hoe kan het dan dat thuis de meeste ongelukken gebeuren?

Je herkent het vast wel, je moet iets pakken uit het bovenste kastje maar het huishoud trapje staat net even op zolder. Dan maar op de keukenstoel. Je let even niet op en stapt net verkeerd van de stoel af. Of wanneer je frituurpan vlam vat. Toch wel fijn als je dan net met de BHV hebt geleerd hoe je die moet blussen. Aangezien je over het algemeen veel tijd thuis doorbrengt (nu met COVID-19 helemaal) is het eigenlijk heel logisch dat thuis de meeste ongelukken gebeuren.

BHV’er in huis!

En als je dat je cursus BHV hebt gedaan is het misschien ook handig om eens kritisch door je huis te lopen. Want op je werk is de BHV goed geregeld maar hoe zit het in je huis?

Heb je bijvoorbeeld wel voldoende rookmelders hangen? Of is de brandblusser die je in de schuur hebt hangen nog wel te gebruiken? En wat dacht je van de verbandtrommel. Misschien heb je er helemaal geen een? Zo kun je met een verplicht ‘nummertje’ van je werkgever je huis een veilig thuis maken.

Wist je dat…

 

…je bij de brandweer verschillende folders kunt krijgen over brandveilig wonen.

… er jaarlijks meer dan een miljoen letsels worden behandeld als gevolg van een ongeval in huis.

…dat je met een goede brandblusser in huis beginnende branden kunt bestrijden.